News Flash:

Bulevardul Republicii din Timisoara ar putea avea o linie de tramvai subterana

1 Octombrie 2013
1421 Vizualizari | 0 Comentarii

Licitația pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru subpasajele Jiul, Popa Șapcă și Solventul are un caștigător, cu care primarul Nicolae Robu a avut luni o întalnire.

„Am clarificat cateva aspecte care mai necesitau unele discuții. Pană la sfarșitul lui octombrie vom avea cele trei studii. Pentru pasajul Jiul am cerut să se analizeze și impactul asupra intersecției al unei eventuale linii de tramvai care să unească Gara de Nord cu Spitalul de Copii. De asemenea, am solicitat să analiza posibilității ca, într-o etapă ulterioară, să ducem în subteran două benzi pentru autovehicule și două benzi comune pentru autovehicule și tramvaie. Traseul se va afla pe Bulevardul Republicii și va face foarte rapid legătura între centru și gară, pe Inelul 1 de circulație. De asemenea, va fluidiza și traficul pe Inelul 2, la vremea cand strada Jiul va avea la capătul dinspre Bega un pod”, a declarat luni primarul Timișoarei.

Pasajul de pe strada Jiul va avea cinci benzi de circulație, iar cel de pe Popa Șapcă, la limită, patru benzi. Cele trei studii, contractate „la pachet”, au costat sub 18.000 de euro.

Acestea vor fi prezentate consiliului local, iar dacă aleșii vor fi acord cu ele, se va trece la elaborarea proiectelor tehnice. In 2014, se va putea trece, dacă totul merge bine, la faza de execuție a pasajelor și, conform lui Nicolae Robu, primul va fi cele de pe strada Jiul.

 


fezabilitate subpasajele jiul popa nicolae robu pasajul strada jiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1487 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006470 (s)