News Flash:

Peste 20 de firme noi din Regiunea Vest au semnat pentru bani europeni

1 Octombrie 2013
1450 Vizualizari | 0 Comentarii

Un pas înainte în ceea ce înseamnă absorbţia de fonduri europene a fost făcut azi, la Timişoara, reprezentanţii a 26 de firme din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii din Regiunea Vest iscălind contractele de finanţare. Contracte a căror valoare totale se ridică la 8,868 de milioane de euro, dintre care 4,613 milioane de euro reprezintă partea nerambursabilă.

Prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" (POS CCE) au fost contractate finanţările, iar dintre cele 26 de firme, 13 sunt timişene, restul fiind localizate în judeţele Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara.

De fapt, este a doua tranşă de parafări de contracte, după ce 16 firme din regiunea noastră au făcut deja acest pas, dar în faza precontractării se află la ora actuală foarte multe firme: nu mai puţin de 119 proiecte din Regiunea Vest se află în evaluare, la alte agenţii regionale.

"Cofinanţările pentru proiectele de care ne ocupăm noi, pentru firmele mijlocii, sunt de 40 la sută din valoarea proiectelor, Ministerul Economiei gestionand direct doar proiectele firmelor mari, pentru care alocarea nerambursabilă este de 50 la sută", precizează Sorin Maxim, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, cel care şi-a pus semnătura pe contracte, alături de reprezentanţii firmelor beneficiare.

Domeniile majore din cadrul POS CCE, gestionate de ADR Vest, se referă la investiţii productive şi pregătirea întreprinderilor pentru competiţia de piaţă, respectiv la dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului.

In timp ce faza semnării contractelor se va încheia în acest an, rambursările cheltuielilor eligibile ale firmelor beneficiare se vor derula pană în iulie 2015.

 


ministerul economiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006010 (s)