News Flash:

Prognoza meteo pana in luna iunie

15 Aprilie 2015
710 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei, pana in luna iunie.
Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
APRILIE
Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in sud-estul tarii si local in sud, dar se vor situa sub normalul perioadei in restul regiunilor.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in centrul si nordul tarii si local in restul teritoriului.
MAI
Temperatura aerului va fi apropiata de normalul climatologic in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde se vor situa, in general, in apropierea mediilor multianuale.

IUNIE

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.
Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa sub normele multianuale in sudul, sud-estul si estul teritoriului, iar in regiunile centrale si nordice sunt posibile, local, cantitati peste aceste norme. Mediafax.ro

aprilie mai iunie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 33 queries | Mysql time :0.016679 (s)