News Flash:

Profesorul din Capitala acuzat ca fotografia eleve la toaleta scolii si-a recunoscut fapta

5 Octombrie 2015
1298 Vizualizari | 0 Comentarii
eleva spionata
Profesorul de la Scoala 164 din Capitala acuzat ca fotografia eleve in toaleta si-a recunoscut fapta, intr-o declaratie scrisa data in fata reprezentantilor ISMB, iar dupa ce va fi incheiata ancheta disciplinara, acestuia i-ar putea fi desfacut contractul de munca, spun surse apropiate anchetei.
Reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au fost, in 2 octombrie, la Scoala nr. 164 din Capitala, unde au discutat cu profesorul de educatie fizica Dragos Toma Silvestru, acuzat de parintii unor eleve de clasa a II-a ca le facea fotografii fetelor, in timp ce acestea erau in toaleta unitatii de invatamant.
Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, ca profesorul a dat o declaratie scrisa in fata reprezentantilor ISMB, in care si-a recunoscut fapta.
Potrivit surselor citate, dupa finalizarea anchetei disciplinare incepute, in 2 octombrie, la Scoala nr. 164, din Sectorul 6 al Capitalei, vor fi dispuse sanctiunile in cazul profesorului de sport, care risca desfacerea contractului de munca.
Purtatorul de cuvant al ISMB a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca, in prezent, exista o cercetare la nivelul unitatii de invatamant, iar in paralel, politistii fac o cercetare, intrucat parintii l-au reclamat pe profesor si la sectia de politie.
Si ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, declara, la sfarsitul saptamanii trecute, ca in cazul in care va fi gasit vinovat, profesorul risca desfacerea contractului de munca.
Ministrul Educatiei a dispus, in 2 octombrie, ca o echipa speciala sa faca o cercetare disciplinara la Scoala nr. 164 din Bucuresti, raportul urmand sa fie finalizat in aceasta saptamana.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat ca ISMB a primit in 1 octombrie, o sesizare de la un parinte in legatura cu acesta situatie, iar in 2 octombrie a fost trimisa la scoala o echipa de inspectori. Banu a precizat ca incepand din 2 septembrie, profesorul nu mai preda, la orele acestuia intrand un alt cadru didactic.
Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca mama unei eleve de clasa a II-a de la Scoala 164 s-a prezentat, in 1 octombrie, la Sectia 22 Politie, unde a povestit ca fiica sa, in varsta de opt ani, a fost fotografiata, cu telefonul mobil, in timp ce se afla la toaleta, de catre profesorul de educatie fizica Dragos Toma Silvestru. Femeia a povestit ca fiica sa a intrat in toaleta scolii impreuna cu alte doua colege, care, in momentul in care barbatul a intrat, au tipat si au fugit.
In urma sesizarii, profesorul a fost audiat la Sectia 22 Politie, care se afla in apropierea unitatii de invatamant, iar politistii i-au retinut telefonul mobil, pentru o perchezitie informatica. Profesorul de sport este cercetat pentru violarea vietii private.
Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut in randul elevilor ca un dascal sever si care obisnuia sa aiba o atitudine agresiva.
Audierile in acest caz vor fi facute de politisti si procurori de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 6, anchetatorii urmand sa stea de vorba, in prezenta parintilor si a unui psiholog, cu cele trei eleve care se aflau in toaleta la momentul incidentului reclamat de parinti.
Si Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 a fost sesizata de un parinte, prin telefon, in legatura cu faptul ca profesorul de sport de la Scoala 164 fotografia eleve in toaleta. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006119 (s)