News Flash:

Procesul lui Adrian Buleu, invinuit pentru uciderea lui Abel Apostol, stramutat la Tribunalul Caras-Severin

29 Octombrie 2013
1328 Vizualizari | 0 Comentarii
Adrian Buleu

Procesul lui Adrian Buleu, acuzat de procurori de uciderea omului de afaceri arădean Abel Apostol, a fost strămutat de la Tribunalul Arad la Tribunalul Caraş Severin, în urma unei cereri făcute de inculpat şi admisă de Curtea de Apel din Timişoara.

Decizia de strămutare a fost anunţată luni, în cadrul şedinţei Tribunalului Arad, în care trebuia să aibă loc o nouă înfăţişare în procesul lui Adrian Buleu.

'Toate depoziţiile luate de Tribunalul Arad în această cauză sunt menţinute pană la data de 24 octombrie. Vom da încheiere şi vom trimite dosarul către Tribunalul Caraş Severin', a anunţat magistratul care a judecat această cauză.

Drept urmare, procesul lui Adrian Buleu se va relua la Tribunalul Caraş Severin, cu audierea celor doi martori, foşti angajaţi ai lui Adrian Buleu.
Vasile Dan Ungureanu, avocatul familiei Apostol, a comentat decizia de strămutare, afirmand că motivele de strămutare nu i se par întemeiate nici lui, în calitate de avocat şi nici clienţilor săi.
'Nu ştim care sunt acestea pentru că nu ni s-au comunicat, dar nu credem că imparţialitatea judecătorilor a cantărit pentru că toate actele făcute în timpul cercetării judecătoreşti sunt menţinute. Ca atare, ce a făcut instanţa din Arad este un lucru bun. Motive de ordine publică nu înţelegem care ar putea să fie acestea sau alte motive care să pună la îndoială o judecată corectă, noi nu le regăsim în textul legal invocat de către instanţă. Pe de altă parte, problema că presa poate să fi avut efect în această cauză (...) noi credem că aflarea adevărului este şi o misiune a mass-media', a precizat avocatul Vasile Dan Ungureanu.
El a mai adăugat că dosarul cauzei va fi trimis pe cale administrativă la Tribunalul Caraş Severin, iar următorul termen al procesului va fi stabilit după studierea dosarului de către noua instanţa de judecată, a mai spus avocatul Vasile Dan Ungureanu.

Pe 1 iulie, procurorii din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Buleu, acuzat de săvarşirea infracţiunilor de omor şi distrugere.

Potrivit probatoriului administrat în cauză, învinuitul Adrian Buleu, în seara zilei de 1 mai 2013, l-a agresat pe Abel Apostol în incinta unui local, generandu-i leziuni care au condus la moartea acestuia. Ulterior, învinuitul a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul.

Abel Apostol era un cunoscut om de afaceri arădean în varstă de 55 de ani, fiind asociat cu soţia lui Adrian Buleu la Complexul 'Riviera' - terenuri de tenis şi de minifotbal, piscină, restaurant.


adrian buleu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007630 (s)