News Flash:

Ministrul Mihnea Costoiu ofera explicatii pentru cutremuerele de la Galati

25 Octombrie 2013
1340 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, afirmă că, potrivit concluziilor raportului ştiinţific, principala cauză a cutremurelor din Galaţi este una tectonică, dar panza freatică ridicată a "amplificat" semnalul sonor şi a afectat şi mai mult o parte dintre casele din satul Izvoarele.

"Cauza principală a cutremurului este una tectonică, aşa cum am spus. Panza freatică a amplificat semnalul sonor. Panza freatică ridicată a amplificat semnalul sonor în zona Izvoarele şi, atunci, a afectat un pic mai mult casele, o anumită parte a satului Izvoarele", a explicat Costoiu în Guvern.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ca raportul să fie prezentat public pentru a exista date ştiinţifice şi nu tot felul de "prostii" prezentate la televiziuni de "exaltaţi".

"O să vă rog să daţi şi publicităţii concluziile ştiinţifice şi, în felul acesta, poate că tot felul de neprofesionişti, vedete de televiziune, totuşi, în lucururi serioase cum e siguranţa oamenilor, cum e zona seismică, îi ascultăm pe specialişti şi nu pe exaltaţii care bat televizoarele cu tot felul de prostii ca să fie vedete", a spus premierul.

El i-a solicitat vicepremierului Dragnea elaborarea unei strategii de sprijinire a persoanelor care au fost afectate, pentru refacerea locuinţelor.

"In general e vorba de locuinţe, din cate am văzut, de chirpici, de pămant. Deci, nu vor fi cheltuieli foarte mari. Dacă sunt oameni care eventual vor să se mute în altă parte...", a spus Ponta.

 


izvoarele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006309 (s)