News Flash:

Probleme cu apartamentele ANL din Timisoara

28 Iunie 2015
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
anl timis
Mai bine de o treime din apartamentele aflate in blocurile ANL din Timisoara nu au actele in regula, din cauza unei “scapari” administrative in momentul in care au fost predate primariei. Din acest motiv, apartamentele nu pot fi intabulate si nici nu pot fi vandute chiriasilor.
In Timisoara, prin programul ANL, au fost construite 220 de apartamente, in timpul mandatului primarului Gheorghe Ciuhandu. Desi au fost date in folosinta cu mare fast, ceremonia a ascuns numeroase probleme birocratice. Astfel, din cele 220 de locuinte, 80 nu pot fi intabulate deoarece nu s-a semnat procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Toate cele 80 de apartamente au fost construite in zona Miloia in etapa IIIB.
„Avand in vedere faptul ca originalul procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor nu se afla in posesia Biroului Locuinte, acesta a fost solicitat Agentiei Nationale a Locuintelor, urmand a se redepune documentatia completa (restul actelor solicitate fiind deja obtinute) in vederea obtinerii certificatului de existenta constructii pentru blocurile ANL B8-B12 si intabularii acestor imobile”, se arata intr-un document oficial eliberat de Biroul Locuinte din cadrul Primariei Timisoara.
Problema, insa, este una mult mai mare. Astfel, conform legii, chiriasii ANL care au implinit varsta de 35 de ani pot achizitiona apartamentele, daca nu, vor plati o chirie la pretul pietei. Evident, acest lucru nu le convine, iar multi au decis sa cumpere apartamentele in care au locuit cu chirie subventionata. In Timisoara, din cele 220 de locuinte, 91 au fost vandute, deoarece aveau toate actele in regula, insa cei din blocurile B8-B12 nu vor avea prea curand aceeasi oportunitate. Acest lucru este cunoscut si de oficialii Primariei Timisoara.
„Mentionam faptul ca majoritatea chiriasilor opteaza pentru cumpararea locuintelor ANL dupa implinirea celor cinci ani de la data repartizarii locuintei, atunci cand chiria se recalculeaza si se apropie de valoarea chiriilor de pe piata libera”, se mai arata in documentul amintit, scrie tion.ro.
Problema celor 80 de chiriasi ANL se va rezolva abia dupa ce agentia va elibera documentele solicitate de Primaria Timisoara, iar municipalitatea va finaliza toate procedurile administrative, respectiv dezmembrarea terenului, apartamentarea blocurilor si intabularea acestora. De asemenea, Guvernul Romaniei trebuie sa emita o hotarare prin care sa treaca aceste blocuri in domeniul privat, iar abia apoi Consiliul Local Timisoara poate stabili pretul de vanzare al acestora.

programul anl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004625 (s)