News Flash:

Oana Mizil: "Nu vreau ca Victor si Daciana Ponta sa ajunga in situatia lui Marian Vanghelie si a mea"

26 Iunie 2015
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
oana mizil
Oana Niculescu Mizil a declarat ca spera ca vineri instanta suprema sa admita cererea lui Marian Vanghelie de eliberare din arest, pentru ca sunt peste 100 de zile de cand este incarcerat, precizand ca nu vrea ca Victor si Daciana Ponta sa ajunga in situatia lor, care este una foarte grea.
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, vineri, cererea lui Marian Vanghelie de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, in dosarul in care este acuzat de luare de mita pentru favorizarea unor firme in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.
Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a spus, la intrarea in sediul instantei supreme, ca are foarte mare incredere in justitie, in judecatori si spera sa admita cererea acestuia de eliberare din arest, pentru ca au trecut mai bine de o suta de zile de cand este incarcerat.
"Sunt aproape 107 zile, cred ca e timpul sa vina acasa. Eu cred ca se incalca niste principii si niste drepturi, dreptul la aparare, de acolo nu poate sa se apere, il apara avocatii, il apar eu cat pot de mult, dreptul la cat sa vorbeasca, vorbeste o data pe zi la telefon, ori cu mine, ori cu avocatii, deci el nu are cum sa-si construiasca apararea, sa-si dovedeasca nevoinovatia. Se incalca dreptul la libertate, pentru ca, pana la urma, el este in momentul asta sub prezumtia de nevinovatie, pana cand se judeca si atunci se va afla daca este sau nu vinovat si va fi condamnat sau nu. Se mai incalca multe alte drepturi, drepturile cetatenesti pana la urma", a mai spus Oana Niculescu Mizil.
Ea a mai spus ca Marian Vanghelie este un om cu demnitate, cu principii si tine la colegii lui, desi unii dintre ei chiar i-au facut rau si acesta se afla in arest din cauza unora dintre ei.
"El stie exact ce s-a intamplat in partid, stiu si eu, dar nu vreau sa vorbesc. Pe mine ma preocupa fetita, ma preocupa sanatatea, eu nu vreau ca nimeni sa ajung in situatia noastra, nici Victor, nici Daciana in situatia mea, pentru ca e o situatie foarte grea. E a doua oara in viata cand trec prin asa ceva si stiu ce inseamna pentru familie. Eu in politica nu mai sunt, dar ma voi ocupa si voi avea grija inclusiv de oamenii de rand, pentru ca ceea se se intampla cu Marian, stiu ... aici este regretul meu, ca om fost politic si care provin dintr-o familie cu istorie politica, este si regretul lui Marian si poate al celorlalti care au fost colegi cu el de arest, ca nu ne-am ocupat mai devreme pentru oamenii de rand care sunt in aceeasi situatie, sunt nevinovati", a adaugat Oana Mizil.
Ea s-a referit si la cazul Marianei Rarinca, aratand ca nu vrea sa comenteze acest subiect, pentru nu cunoaste cazul prea bine, dar a spus ca, luand in considerare astfel de situatii, trebuie sa se atraga atentia asupra arestului preventiv prea lung.
"Pana la urma, nimeni nu iti mai da inapoi aceste zile. Marian este de un sfert de an departe de familie, departe de noi, departe de munca. Totul in Sectorul 5 este blocat, administratia este blocata. Si l-ati vazut si pe domnul presedinte Basescu, care spune clar ca nu numai Sectorul 5, toata tara, din punct de vedere administrativ, acolo unde sunt probleme, este blocata. Si cred ca ar trebui facut ceva", a precizat Oana Mizil.
Intrebata daca Marian Vanghelie se gandeste sa isi dea demisia din functia de primar al Sectorului 5, din care este suspendat de cand a fost arestat preventiv, Oana Mizil a spus: "In momentul acesta, nu se gandeste, pentru ca este cu prezumtia de nevinovatie si stim clar ca este nevinovat. O sa vedeti, nu vreau sa vorbesc despre dosar".
Oana Mizil a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca Marian Vanghelie s-a schimbat in perioada de arest, dar nu si-a schimbat principiile de viata. Ea a precizat ca Vanghelie s-a intalnit in arest cu fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu, care i-a facut rau, dar cu care in arest s-a imprietenit. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006263 (s)