News Flash:

Lucrari ample de modernizare la Sannicolau Mare

25 Octombrie 2013
1401 Vizualizari | 0 Comentarii

Orașul Sannicolau Mare este beneficiarul a două proiecte importante de lucrări edilitare, finanțate din bani europeni. Este vorba de extinderea și modernizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, proiect al operatorului regional Aquatim, și de  modernizare și reabilitare a infrastructurii urbane, prin realizarea de drumuri oraşeneşti şi trotuare, sistem de gestionare a apelor pluviale de suprafaţă, precum și amenajări de parcuri.

Primul proiect va fi finalizat la sfarșitul anului viitor, conform primarului Dănuț Groza, și va însemna rezolvarea în proporție de 80 la sută a canalizării orașului. In cazul celui de al doilea proiect, în execuția căruia sunt acum întarzieri de circa șase luni, tocmai din cauză că asfaltarea se poate realiza abia după ce lucrările edilitare subterane sunt finalizate, în ultima perioadă au fost realizate accese, parcări  și pavaje pe strada Republicii, în zona de blocuri, de unde sunt surprinse, de altfel, și imaginile.

Proiectul integrat de infrastructură va aduce Sannicolaul Mare, din acest punct de vedere, la standarde europene. Cand lucrările se vor încheia, în oraș vor fi 55 de kilometri de trotuare pavate, 4.000 de accese (podețe) noi și un total de zece kilometri de străzi asfaltate. Lucrările se desfășoară în cinci loturi, vizand tot atatea zone din oraș.

Proiectul de apă și canalizare înseamnă, la randu-i, reforări şi reabilitări de foraje existente, construcţia unui rezervor de apă potabilă, staţii de pompare ape uzate, extinderea şi reabilitarea a circa 26 de kilometri de reţea de apă şi a 25 de kilometri de sistem de canalizare.

Aceste lucrări, chiar dacă au transformat ori vor transforma întinse zone din oraș în șantier, sunt necesare și vor schimba nu doar fața văzută a orașului, ci și partea nevăzută a gospodăriei urbane, la fel de importante pentru confortul locuitorilor săi.

 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006588 (s)