News Flash:

Primarul Timisoarei, amendat cu 5.000 de lei. Vezi pentru ce motiv

28 Iulie 2016
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21
Primarul Nicolae Robu a platit din propriul buzunar o amenda de 5.000 de lei, pentru o greseala a arhitectului-sef al municipiului, din cauza ca nu s-a uitat in cutia postala la timp, ca sa poata contesta amenda. 
'Eu sunt imediat amendat. (...). Daca a gresit arhitectul-sef, de ce sa ma amendeze pe mine? Am luat 5.000 de lei amenda pentru ca am facut bine orasului, convingandu-i pe cei de la NEPI sa faca lucrari de peste doua milioane de euro (o linie de tramvai, n.r.) si sa doneze acele lucrari Primariei Municipiului Timisoara, iar eu am platit din propriul buzunar 5.000 de lei pentru ca arhitectul-sef nu a cerut si un aviz de la Marele Stat Major', a declarat presei, marti, Nicolae Robu. 
El a explicat ca a platit acea amenda personal si nici nu a putut-o contesta, intrucat expirase termenul cand a gasit somatia in cutia postala. 
'Din cate am inteles, arhitectul-sef a scapat de amenda, pentru ca a castigat in instanta, dar eu nu m-am asteptat sa-mi vina o amenda acasa, in cutia postala, unde eu nu ma uit foarte des si am depasit termenul de 15 zile in care puteam contesta. Este corect?', s-a plans primarul. 
Pentru amenda primita la inceputul anului, edilul-sef considera ca vinovata este legea, intrucat nu era obligatia lui sa verifice lucrarile respective. 'Sunt anomalii. Asa, este posibil sa-ti vina zilnic amenzi tie, ca primar, pentru ca tu esti in varful piramidei, dar atunci de ce mai exista un intreg aparat, nu pentru ca sa aiba responsabilitati? Daca eu as fi dat dispozitia sa se incalce anumite cerinte legale, regulamentare, desigur, m-as fi facut vinovat, dar eu nu am cerut niciodata nimanui sa incalce legea', a explicat Robu. 
NEPI si-a luat angajamentul sa construiasca din bugetul propriu o linie de tramvai care sa faca legatura intre cel mai apropiat cartier si supermarketul sau, dar o lege din 2015 nu mai permite construirea de linii de tramvai fara aviz de la Marele Stat Major. 
'A fost o scapare a arhitectului-sef prin prisma legii. Chiar daca ceea ce s-a facut a fost in interesul Timisoarei si al timisorenilor, adica o linie de tramvai facuta cadou orasului, totusi trebuie respectata legea', spunea Nicolae Robu, cand a primit amenda. AGERPRES

contesta amenda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006249 (s)