News Flash:

Primarul Robu se lauda ca a plantat mii de copaci! Dar pe cei taiati i-ati uitat, domnule primar?

28 Decembrie 2015
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21
Pomii plantati in Timisoara au devenit un subiect de discutie preferat de primarul Nicolae Robu, dupa ce acesta a fost acuzat ca a taiat fara mila arborii care stateau in cale modernizarii orasului. In trei ani si jumatate, edilul-sef sustine ca a plantat „vreo 8.000 de copaci”. Nimic despre cei taiati.
De fiecare data cand a venit vorba despre taierea arborilor, Nicolae Robu spunea ca nici un copac nu a fost taiat nejustificat, ca au fost secerati de drujbe doar cei nesanatosi, care reprezentau un adevarat pericol pentru trecatori. Totul a inceput cu taierea celor din Piata Balcescu. Au urmat apoi cei din cartierul Soarelui, Piata Libertatii, dar si din alte zone din oras, scrie tion.ro.
Primarul Timisoarei a spus, cu fiecare ocazie, ca iubeste vegetatia si natura, dar ca nu trebuie sa ne subordonam copacilor…
„Noi, oamenii, nu putem fi subordonati nici ai pomilor, nici ai cainilor, nici ai ciorilor”, declara edilul in urma cu doi ani. Robu are si o ambitie: pana la final de mandat sa fie 10.000 de copaci plantati in ultimii patru ani in Timisoara.
„Noi nu avem niciodata un scop in sine sa taiem copaci. Am plantat deja peste 7.000, probabil ca am ajuns deja la vreo 8.000 de copaci plantati in acest mandat. Ambitia este sa depasim 10.000 pana la sfarsitul mandatului. Unii, neavand ce face, inventeaza povesti. Pentru ca daca ar avea ce face, nu s-ar mai deda la astfel de povesti. Acolo unde trebuie taiati copacii, se taie. Nu avem tabu-uri, dar acolo unde nu este cazul evident ca ne bucuram sa nu ne atingem de niciun copac”, a declarat Robu.
La inceputul lunii noiembrie, Primaria Timisoara a organizat o plantare masiva de puieti, in zona Torontalului, la marginea orasului. Sute de voluntari le-au dat o mana de ajutor reprezentantilor primariei si au fost saditi 10.000 de copacei in doar cateva ore. Alti puieti, salcami pitici, au fost pusi in urma cu cateva saptamani in Piata Libertatii.

nicolae robu cartierul soarelui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009739 (s)