News Flash:

Mitropolitul Banatului vrea schimbarea Constitutiei

28 Decembrie 2015
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
mitropolit banat nou 1
Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anuntat, la sfarsitul slujbei de Craciun de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, lansarea unei initiative civice de modificare a Constitutiei, in sensul de a se preciza ca familia este formata din barbat si femeie.
Mitropolitul Banatului vrea ca in Constitutie sa se mentioneze ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie, in conditiile in care in tot mai multe state europene au fost recunoscute familiile formate din persoane de acelasi sex.
”Este o initiativa civica pe care fratii nostri care iubesc familia crestina ar dori sa le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam si sa scrie acolo in Constitutie ca familia crestina are la baza codul familiei din Sfanta Scriptura - familia este tocmita dupa randuiala lui Dumnezeu - barbat si femeie. De aceea, daca veti gasi tineri studenti care o sa va roage sa semnati, va indemn cu incredere pentru ca, daca nu ma insel, nu stiu daca nu saptamana trecuta, nu stiu daca nu Grecia a fost ingenunchiata in sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai multi credinciosi si de aceea sa-l rugam pe Dumnezeu sa pazeasca familia binecuvantata in fata sfantului altar al neamului nostru. Aici ati venit fratiile voastre si parintii domniilor voastre - barbat si femeie”, a spus Ioan Selejan la sfarsitul slujbei de Craciun de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, intr-o inregistrare prezentata de pressalert.ro.
Saptamana aceasta, Grecia a adoptat o lege care permite incheierea de parteneriate civile intre persoane de acelasi sex, in pofida protestelor si opozitiei unor partide politice si a Bisericii Ortodoxe, relata Reuters in pagina electronica.
Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit incheierea unor astfel de parteneriate de catre cuplurile de acelasi sex, inclusiv in Marea Britanie, Spania si Cipru, insa subiectul ramane in continuare controversat in numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE).
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004324 (s)