News Flash:

Primarul Robu, criticat de Basescu

4 Aprilie 2016
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Intr-o trimitere voalata la faptul ca Nicolae Robu a dispus plantarea de palmieri in Timisoara, Traian Basescu a afirmat ca cetatenii au dreptul sa fie informati despre cheltuielile administratiilor locale inainte ca acestea sa aiba loc.
„Domnul Ciolos a obligat acum, si bine a facut, ca toate primariile sa isi puna pe site-uri executia bugetara. Nu e un lucru rau. Dar e aproape inutil. Executia bugetara inseamna banii care s-au cheltuit. Or, esential pentru cetateni este sa se puna pe site-urile primariilor facturile ce arata ce urmeaza sa plateasca o primarie. Pentru ca atunci cetatenii vor vedea cu usurinta cat e de platit un podet. Dar cand trec prin comuna lor vad ca podetul nu e terminat. Si atunci reactioneaza. Vad ca a venit la plata factura pentru terminarea asfaltarii nu stiu carui bulevard. Si atunci cetatenii reactioneaza. Vad ca unui primar i-a venit la plata factura pentru ca in fantezia lui a hotarat sa planteze cactusi in oras. Si atunci cetateanul va spune: «Domnule primar, vedeti ca nu ati dotat spitalul inainte de a pune cactusi in oras»! Asta inseamna informare, ca cetateanul sa poata reactiona inainte ca banii sa fie cheltuiti, sa isi poata spune parerea”, a spus Basescu.
De asemenea, el a criticat administratiile locale din tara ca nu se ingrijesc de drepturi fundamentale garantate romanilor prin Constitutie, cum ar fi cel al educatiei.
„Scolile au fost transferate administratiilor locale. Dar in Romania avem abandonul scolar la 18 la suta. Va rog sa intrati pe site-ul eurostat. Suntem tara cu cel mai mare abandon scolar. Nu o sa vina niciodata Ministerul Educatiei sa vada de ce in judetul Timis procentul de abandon scolar este ridicat. Asta este treaba primarilor. Daca au grija de comunitatea lor, sa vada de ce familia cutare nu isi mai trimite copiii la scoala! De ce copiii nu au minimum necesar ca sa parcurga drumul pana la scoala. Este obligatia administratiei locale sa contribuie la materializarea acestui drept garantat: dreptul la invatatura”, a mai spus Basescu.
Nici cultura nu a scapat de critica fostului presedinte al Romaniei, actual presedinte al PMP.
„Teatrele, monumentele, sunt transferate de multi ani la administratiile locale si atunci se pune intrebarea: cat s-au ingrijit edilii, consiliile locale pentru ca tinerii din scoli, dincolo de faptul ca stau in fata calculatorului, si asa trebuie sa fie, dincolo de faptul ca sambata si duminica se duc la discoteca, trebuie sa fie stimulati sa participe si la actul de cultura. Trebuie sa fie stimulati sa afle ce valori culturale sunt in judetul lor”, a mai afirmat Traian Basescu.
Mai apropiat de Bucuresti, unde a ocupat functia de primar general al Capitalei, Basescu a criticat si moda de a se planta panselute si lalele de trei ori pe an, dar si restituirea unor parcuri sau pasuni.
„Spitalele au fost transferate la administratiile locale. Si daca dau exemplul din Bucuresti, primarii prefera sa puna panselute si lalele – mai ales lalelele se pun de trei ori pe an, de trei ori comisionul – in loc sa doteze spitalele cu ce le trebuie. Avem dreptul la un mediu curat. Pai cum ne apara primarul si consiliul local cand aproba constructii pe spatiul verde? Cand de dragul spagilor uita ca la restituire sunt protejate spatiile verzi declarate ca atare. Si fac restituiri in parcuri si zone de pasune”, a mai afirmat, pe scena Filarmonicii Banatul, Traian Basescu, scrie tion.ro.
Dreptul la munca si la ocrotirea copiilor sunt, in opinia fostului presedinte, alte doua prioritati ignorate de multi primari.
„Cati primari s-au ingrijit ca construiasca crese. Cati primari au dat atentie ocrotirii copilului, astfel incat mama sa poata merge la serviciu si copilul sa ramana in siguranta intr-un loc in care este asigurata si sanatatea, si alimentatia si toate cele. Este un drept din Constitutie pe care putini primari s-au gandit ca e cazul sa il asigure. Dreptul la munca. E adevarat, mai ales Guvernul este responsabil de crearea mediului investitional care sa genereze locuri de munca. Sau de investitii in infrastructura mare de genul autostrazi, cai ferate, regularizari de rauri. Dar cati primari au gandit ca trebuie sa creeze parcuri industriale in care sa asigure facilitati investitorului astfel incat acesta sa fie tentat sa investeasca si sa creeze locuri de munca”, a explicat Traian Basescu.

nicolae robu traian basescu basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006241 (s)