News Flash:

Primarul Nicolae Robu vrea si el tot 80 la suta din actiunile Aeroportului Traian Vuia din Timisoara

20 Noiembrie 2013
1267 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Timisoarei vrea ‘simetrie’. Dupa ce s-a stabilit deja ca o comisie formata la nivelul municipalitatii, condusa de Nicolae Robu, va negocia impartirea actiunilor Aeroportului International “Traian Vuia” Timisoara, care vor reveni autoritatilor locale in perioada urmatoare, primarul liberal al capitalei Banatului nu se lasa. Vrea si el tot 80% din actiunile detinute acum de Ministerul Transporturilor.

Asa se face ca pune pe mesele consilierilor locali un proiect de hotarare prin care Consiliul Local Timisoara isi da “acordul pentru cesionarea a 80% din actiunile detinute de Statul Roman, catre Municipiul Timisoara si trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Roman in domeniul public al Municipiului Timisoara. Proiectul a fost publicat deja pe site-ul Primariei.

De ce Nicolae Robu cere 80%? Se zvoneste ca s-ar teme ca negocierile ar ceda. Dar primarul ne explica: “se doreste o simetrie, adica ceea ce cere CJT, cere si Primaria, pentru ca in final sa ajungem la o formula gen 40% – 40%. Plecam de la aceleasi solicitari”.

Intrebat daca institutia care primeste prima actiunile le imparte cu cealalta, Robu a raspuns “Da”. Nimic despre negocieri insa.

“Stiti de ce facem asta? Pentru ca nu stim in momentul de fata care va fi orientarea, sa se dea catre consilii judetene si consiliile sa isi partajeze cu cine considera partea sau sa se dea spre consiliile locale si ele sa-si partajeze. Atunci, prin asta, ne aratam si noi disponibilitatea, exact ca si CJT si, evident, inclusiv disponibilitatea de a da mai departe, daca cumva primim noi, catre CJT. Mergem pe ideea 40% cu 40%, asiguram aceleasi conditii de start si pentru CLT si pentru CJT si in functie de cum va fi orientarea Guvernului, una primeste si da jumatate la cealalta”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008273 (s)