News Flash:

CSM ii apara reputatia procurorului DIICOT Alba, Ioan Muresan, in uma afirmatiilor lui Berbeceanu

20 Noiembrie 2013
1346 Vizualizari | 0 Comentarii
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marţi, să îi apere reputaţia procurorului-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, după ce fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, l-a acuzat de şantaj şi "fabricarea" dosarului în care este cercetat. Plenul CSM a decis să îi apere reputaţia magistratului, în urma analizării Raportului Inspecţiei Judiciare.

Ioan Mureşan, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba Iulia, a cerut apărarea reputaţiei după ce a fost acuzat de fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, că a "fabricat" dosarul în care acesta din urmă este acuzat că sprijinea o grupare infracţională care se ocupa cu vânzare produselor petroliere.

Traian Berbeceanu susţinea, într-o scrisoare adresată colegilor săi, că "acţiunea mârşavă" împotriva sa a fost "coordonată" de procurori DIICOT şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii care ar avea legături cu diverşi infractori.

În 24 octombrie, a fost postată pe internet o scrioare atribuită şefului BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, o parte a documentului fiind postată şi pe pagina de Facebook a lui Berbeceanu.Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, atât ei, cât şi Berbeceanu fiind arestaţi preventiv pe 24 octombrie.

Curtea de Apel Bucureşti a prelungit, marţi, cu 30 de zile, măsura arestării preventive în cazul lui Traian Berbeceanu, iar decizia poate fi contestată la instanţa supremă. Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006588 (s)