News Flash:

Spitalele din Caras-Severin asteapta o rectificare de buget pentru luna decembrie

20 Noiembrie 2013
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
Suma contractată cu spitalele din Caraş-Severin se ridică la puţin peste cinci milioane de lei, pentru octombrie şi noiembrie, preşedintele-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Caraş-Severin, Tudoriţa Nicula, declarând că se aşteaptă încă o rectificare şi pentru decembrie.

'Urmează să se opereze o rectificare şi pentru luna decembrie. Este o dorinţă a conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de a încheia anul bugetar, de a încheia plăţile în acest an', a afirmat marţi Tudoriţa Nicula. 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa mai are, la acest sfârşit de an, 3,3 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei reprezintă salariile cadrelor medicale şi ale personalului auxiliar, astfel încât pentru celelalte cheltuieli rămâne o sumă mult sub necesar, susţine managerul unităţii sanitare, Dumitru Secăşan. 

'Pentru Caraş-Severin au venit până acum sume suplimentare în valoare de 3,7 milioane de lei. Am reuşit să suplimentăm cazurile contractate cu fiecare spital din judeţ', a declarat Tudoriţa Nicula.

SJU Reşiţa a primit o suplimentare de 1.407 cazuri, ajungând la 1.973, cel din Caransebeş - 625 de cazuri, cel Oţelu-Roşu - 167 şi cel din Oraviţa - 217 cazuri. 

La SJU Reşiţa lucrează aproape o mie de angajaţi. Unitatea medicală a avut în 2013 un buget de circa 53 milioane lei. 

În medie, în spital se internează, lunar, 2.000 de pacienţi însă, potrivit contractului încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, unitatea mai are bani suficienţi doar pentru luna noiembrie, iar în decembrie rămân bani doar pentru internarea a 20 de pacienţi. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008988 (s)