News Flash:

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, arestat in dosarul "Gala Bute"

11 Februarie 2015
1272 Vizualizari | 0 Comentarii
resmerita
Primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, a fost arestat in dosarul "Gala Bute", in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, el fiind acuzat de procurori de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altii.
Decizia a fost luata marti de Curtea de Apel Bucuresti si este definitiva, Resmerita urmand sa fie dus la arestul central al Politiei.
In prima instanta, Tribunalul Bucuresti a decis, in 4 februarie, arestarea la domiciliu a edilului, insa hotararea a fost contesta de procurorii anticoruptie. In urma judecarii contestatiei, CAB a dispus sa inlocuiasca arestul de domiciliu cu cel preventiv.
Odata cu Resmerita, au fost arestati la domiciliu si fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia. In cazul celor doi, nimeni nu a contestat decizia Tribunalului Capitalei.
In acelasi dosar sunt arestati preventiv Rudel Obreja, pentru spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu, si Tudor Breazu, apropiat al Elenei Udrea, care este acuzat de procurorii DNA ca ar fi intermediat mita provenita de la administratorul unei societati comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada in care institutia a fost condusa de fostul lider al PMP.
Camera Deputatilor a avizat, luni, urmarirea penala si arestarea preventiva a deputatului PMP Elena Udrea, in dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului este acuzat de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea unor fonduri din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012.
Ministrul Justitiei a transmis marti dimineata avizul de la Camera Deputatilor procurorilor DNA. Elena Udrea este audiata de la ora 12.00, cand a fost citata sa se prezinte la DNA, atat in dosarul Gala Bute, cat si in dosarul Microsoft.
Procurorii sustin ca Elena Udrea ar fi luat decizia organizarii evenimentului, in urma unor discutii cu Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea Galei Bute, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.
Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat si el in dosarul Gala Bute, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja.
Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Ion Ariton, solicitarea fiind incuvintata, marti, de Comisia juridica, al carei raport va fi prezentat plenului camerei.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005367 (s)