News Flash:

Primul discurs al presedintelui Klaus Iohannis in Parlament

9 Februarie 2015
1212 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis sustine, luni, primul discurs in fata plenului reunit al Parlamentului.
Discursul presedintelui Iohannis:
Ca presedinte al Romaniei imi asum o relatie de colaborare institutionala corecta si de parteneriat cu Parlamentul.
Momentul de astazi nu va ramane singular in mandatul meu. Imi propun sa vin in fata dumneavoastra la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare. Mesajul de azi vine dupa o serie de consultari cu partidele politice, cu presedintii celor doua Camere si cu reprezentanti ai societatii civile.
Imi doresc un Parlament puternic. Un Parlament lipsit de credibvilitate indeparteaza cetatenii de politica si lasa loc resemnarii, indoielii sau cinismului.
Am constatat cu bucurie ca exista deschidere fata de reformarea institutiilor politice. Dar pentru o tranformare profunda de sistem va trebui sa renuntam la populism si electoralism. In acest fel nu se poate construi un stat. Trebuie sa avem taria sa recunoastem ca din cauza populismului si electoralismului suntem astazi aici.
Sa reflectam cu sinceritate asupra consecintelor votului pe lista sau a votului uninominal. Daca gandim sistemul electoral pornind de la asemenea deziderate vom putea oferi mai repede si mai temeinic raspunsuri. Chiar si reducerea numarului de parlamentari trebuie scoasa din sfera populismului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005816 (s)