News Flash:

Primariile din Timis dau in judecata Guvernul

24 Ianuarie 2015
1264 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarii din Timis ar putea da in judecata Guvernul pentru Hotararea privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor din cota de 18,5% din impozitul pe venit si a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, consilierul judetean liberal Marius Martinescu. Fata de anul trecut, cand Consiliul Judetean (CJ) Timis a primit 21,5 milioane de lei, acum i s-au repartizat doar 2,5 milioane de lei si 30 de unitati administrativ-teritoriale timisene nu vor primi niciun leu.
'Este extrem de putin. A fost o surpriza pentru majoritatea ordonatorilor de credite si cred ca ea vine din dorinta neprecupetita de a recentraliza absolut totul din punct de vedere financiar. Niciun ban nu poate sa plece sau sa fie utilizat in teritoriu daca nu este aprobat de Guvern', a afirmat Martinescu, scrie ziuadevest.ro. El considera ca gestul Guvernului este 'o palma' data celor mai importanti contributori la bugetul consolidat national, dar si descentralizarii si autonomiei financiare prevazute de Legea Finantelor Publice Locale.
Cu un asemenea buget, Martinescu sustine ca niciun obiectiv de investitii important nu va putea fi inceput in acest an si ca presedintele CJ, Titu Bojin, ar trebui sa aiba o voce autoritara 'care sa poata schimba acest demers al Guvernului, in asa fel incat Timisul sa fie reasezat pe locul pe care-l merita'. 'Orice act normativ, inclusiv o Hotarare de Guvern, poate fi atacat in contencios si cred ca acest lucru poate fi facut, avand in vedere marile distorsiuni pe care le va crea aceasta Hotarare in finantarea unitatilor administrativ-teritoriale', a spus Martinescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006464 (s)