News Flash:

Primaria Timisoara reda comunitatii Biserica romano-catolica din Balcescu

10 Iunie 2022
401 Vizualizari | 0 Comentarii
Biserica romano catolica din Balcescu

    
Primaria Timisoara a elaborat un proiect de hotarare pentru aprobarea transferului fara plata al imobilului bisericii din Balcescu catre Episcopia Romano-Catolica. Astfel, imobilul construit intre 1912 si 1913 se intoarce in patrimoniul comunitatii pe care o deserveste.

Imobilul se afla in proprietatea Primariei Municipiului Timisoara si a fost atribuit in 2018, prin contract de comodat Parohiei Romano-Catolice Timisoara III Elisabetin. Dreptul de folosinta este gratuit pentru o perioada de 25 de ani. Pentru transmiterea unor cladiri sau terenuri in proprietatea unitatilor de cult, este necesar ca acestea sa fie in domeniul privat al municipiului.

Astfel, in conditiile legii, proiectul de hotarare de Consiliul Local prevede trecerea in domeniul privat al Municipiului Timisoara a bunului imobil si transmiterea, fara plata, a dreptului de proprietate asupra imobilului.

Episcopia Romano-Catolica din Timisoara, in calitate de for tutelar al cultului romano-catolic de pe raza Diecezei de Timisoara, a solicitat in 2020 transmiterea fara plata in proprietatea parohiilor romano-catolice de care apartin, a celor trei biserici romano-catolice din municipiul Timisoara: biserica romano-catolica “Sf. Ecaterina” din cartierul Cetate, biserica romano-catolica “Millenium” din cartierul Fabric si biserica romano-catolica “Preasfanta Inima a lui Isus” din cartierul Balcescu.

Alaturi de biserica, in 1926, a fost construita Manastirea Salvatorienilor din Elisabetin. Inchisa in perioada regimului comunist, aceasta are in prezent in grija un centru pentru copiii strazii si un azil de noapte pentru persoane nevoiase.

a

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005419 (s)