News Flash:

Primaria Timisoara digitalizeaza serviciile de medicina scolara: 40.000 de elevi vor avea dosar medical unic

15 Septembrie 2022
236 Vizualizari | 0 Comentarii
dosar medical unic

Cele 34 de PC-uri instalate de Primaria Timisoara, in aceasta primavara in cabinetele de medicina scolara urmeaza sa fie interconectate la o platforma software care permite accesul la un set unitar de date, atat de catre medicii de familie, cat si de catre cei din cabinetele din scoli sau gradinite.

”Medicina scolara din Timisoara ajunge in era digitala, cu un proiect fara precedent in Romania. Peste 40.000 de copii din Timisoara, de la gradinita la liceu, vor profita de servicii medicale mai bune. Azi am semnat contractul pentru un software inedit, dezvoltat special pentru nevoile Timisoarei. In urmatoarele saptamani, cabinetele de medicina scolara din Timisoara vor fi conectate la baza de date a medicilor de familie si toti cei care se ocupa de starea de sanatate a copiilor vor lucra in acelasi sistem. E un pas spre normalitate: atat medicul de familie, cat si cel de la cabinetul scolar intra intr-un sistem interconectat in care construiesc impreuna dosarul medical al fiecarui copil”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

In plus, in noul soft se vad automat adeverintele medicale emise de medicii de familie pentru elevi, pentru cazurile in care absenteaza de la scoala din motive de sanatate. Astfel, scoala poate verifica daca copiii prezinta adeverinte medicale reale sau false printate de pe internet. 

Contractul cuprinde servicii de acces pentru 23 de medici de medicina scolara, care deservesc 98 de gradinite, scoli si licee din Timisoara, unde invata peste 40.000 de copii.
De asemenea, contractul include si instruirea medicilor din gradinite, scoli si licee care vor folosi acest soft, gestionarea bazei de date, integrarea platformei la nivel de istoric medical cu medicii specialisti si medicii de familie, integrarea unei aplicatii de mobil pentru acces la fisa generata de interactiune dintre medici si pacienti in cabinetele de medicina scolara.

In primavara, Primaria Timisoara a dotat cabinetele de medicina scolara cu calculatoare, printr-o donatie facuta de compania Intel si Asociatia One Source. 

Valoarea contractului incheiat de Primaria Municipiului Timisoara este de 88.320 de lei fara TVA, iar firma care se va ocupa de instalarea acestor programe pe calculatoarele medicilor de familie si instruirea lor este SC SYONIC SRL. Durata contractului este de 12 luni.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004380 (s)