News Flash:

O nouă investiție în orașul de pe Bega

Primăria Timișoara vrea să înființeze o nouă școală în oraș

9 Iunie 2023
260 Vizualizari | 0 Comentarii

În zona de nord a Timișoarei există șanse mari ca în viitorul apropiat să fie înființată o nouă unitate de învățământ. Primăria Timișoara a inițiat demersurile pentru a transforma clădirea care a fost în trecut liceul agricol într-o școală nouă.

Potrivit documentației atașate proiectului de hotărâre, clădirea și terenul aferent au o suprafață de 4.314 metri pătrați și sunt situate pe Calea Aradului, nr. 56. Clădirea nu a mai fost utilizată începând din anul 2015, când liceul agricol a fost absorbit prin fuziune de către liceul silvic, iar orele s-au desfășurat în locația acestuia.

În același an, clădirea liceului agricol a intrat în proprietatea statului, cu planuri de a deveni sediul Inspectoratului Școlar Timiș și al Casei Corpului Didactic. Cu toate acestea, cele două instituții și-au schimbat intențiile, iar investițiile planificate nu au mai fost realizate, conducând la degradarea avansată a clădirii. Acum, Primăria Timișoara intenționează să efectueze investiții pentru înființarea unei noi școli.

„Consiliul de administrație al ISJ Timiș, prin Hotărârea nr. 139/24.04.2023 și-a manifestat acordul cu privire la trecerea imobilului situat în Timişoara, Calea Aradului nr. 56, clădire Corp A în regim de înălțime Stehparţial+P+2E şi teren în suprafaţă de 4314 mp, din domeniul public al Statului Român şi din administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în domeniul public al Municipiului Timişoara, în scopul reabilitării acestuia și ulterior a înființării unei noi unități de învățământ preuniversitar. Având în vedere că zona de nord a oraşului este deficitară în ceea ce priveşte infrastructura necesară desfăşurării procesului de învăţământ preuniversitar și ținând cont ISJ Timiș are un nou sediu pentru desfășurarea activităților specifice, se impune demararea procedurilor de trecere a Corpului A de clădire în regim de înaltime Stehparţial+P+2E şi teren în suprafaţă de 4314 mp, situat în Timişoara, Calea Aradului nr. 56 din domeniul public al Statului Român şi din administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale în domeniul public al Municipiului Timișoara”, se arată în proiectul de hotărâre.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005470 (s)