News Flash:

"Sper ca noul Cod silvic sa poata fi aplicat de la inceputul lui 2014", afirma ministrul Lucia Varga

1 Noiembrie 2013
1396 Vizualizari | 0 Comentarii
Efectele noului Cod Silvic se vor face simţite numai după doi ani, de aceea ar trebui aprobat cât mai repede, până la finalul acestui an, a declarat vineri ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga.

'Avem un act normativ cu prevederi europene în parlament. Îi aştept pe colegii mei să aprobăm acest act în folosul pădurilor din România. Acest Cod Silvic a fost realizat după o dezbatere publică amplă, cu toate categoriile implicate şi a intrat în dezbatere în parlament în regim de urgenţă. Îmi pun şi eu întrebarea de ce este a doua săptămână când, la Comisia juridică din Senat, se amână dezbaterea şi luarea unei decizii şi pun această întrebare constrânsă de situaţia din teritoriu. Dacă nu reuşim să îl aprobăm până în decembrie, va fi foarte greu să îl aplicăm de la începutul anului viitor', a spus Lucia Varga.

Codul Silvic a fost aprobat de guvern, iar în acest moment se află dezbatere în parlament, la Senat.

În cursul săptămânii trecute, Comisia juridică a cerut o amânare, pentru a doua oară, iar marţi va avea loc o dezbatere, pentru întocmirea raportului, la Comisia de agricultură din Senat.

'Vom da competenţe şi poliţiei, vom colabora şi cu jandarmeria pentru a diminua furtul de masă lemnoasă. Vom face controale împreună cu procuratura şi cu poliţia, pentru că au dat rezultate şi au fost eficiente. Din păcate nu se poate de pe o zi pe alta. Bătălia este extrem de grea. Cei care au beneficiat de pe urma furtului de lemn strigă cel mai tare acum împotriva actualului Cod silvic', a mai spus ministrul, vineri la Cluj, unde a avut o întâlnire cu şefii inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi vânătoare (ITRSV).

lucia varga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006631 (s)