News Flash:

Presiuni pentru demiterea secretarului Primariei Timisoara

18 Aprilie 2015
1633 Vizualizari | 1 Comentarii
Ioan Cojocari 2
Curtea de Apel Timisoara a respins recursul facut de Primaria Timisoara in dosarul privind finantarea echipei Poli, dupa ce municipalitatea a contestat in instanta raportul Curtii de Conturi prin care s-a stabilit ca societatea patronata de Marian Iancu, SC Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest SA, a beneficiat ilegal de milioane de euro de la bugetul local in timpul fostei administratii.
Vorbim despre un prejudiciu estimat la peste 7 milioane de euro de auditorii Camerei de Conturi a Judetului Timis, scrie tion.ro.
Practic s-a decis ca echipa de fotbal a fost finantata ilegal in trecut, contractul de asociere cu clubul patronat de Iancu fiind incheiat cu incalcarea legislatiei.
In aceste conditii, PSD Timis i-a solicitat vineri primarului Nicolae Robu sa inceapa demersurile pentru schimbarea lui Ioan Cojocari din functia de secretar al primariei.
„Decizia Curtii de Apel Timisoara, care spune ca finantarea echipei de fotbal Politehnica Timisoara, patronata de Marian Iancu, a fost ilegala, nu poate ramane fara urmari. Vorbim in acest caz despre o suma importanta de bani, 31, 6 milioane de lei, bani publici, care au plecat catre echipa lui Marian Iancu dupa un aviz de legalitate dat de secretarul Primariei Municipiului Timisoara, Ioan Cojocari, si votul unei parti a consilierilor locali de la acea vreme. Inca de atunci, consilierii PSD au atras atentia asupra ilegalitatii finantarii si au refuzat de fiecare data sa dea un vot pozitiv in aceasta speta. Ii solicitam primarului Timisoarei, Nicolae Robu, sa inceapa demersurile legale pentru eliberarea din functie a secretarului Primariei, Ioan Cojocari, cel care se face, in mare masura, vinovat pentru aceasta finantare ilegala”, considera reprezentantii PSD Timis.
Social-democratii acuza si o implicare a lui Nicolae Robu in acest caz, pentru ca, la vremea respectiva, pe cand era senator si presedinte al PNL Timis, a facut presiuni asupra consilierilor liberali sa voteze finantarea Politehnicii.

primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005319 (s)