News Flash:

Presedintele Parlamentului ucrainean: Viktor Ianukovici s-a exclus singur de la guvernare

23 Februarie 2014
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
Viktor Ianukovici
Statul nu poate depinde de capriciile unui preşedinte care "s-a exclus singur" de la guvernare, a declarat sâmbătă noul preşedinte al Parlamentului ucrainean, Oleksandr Turcinov. Parlamentul a fixat la 25 mai data alegerilor prezidenţiale anticipate din Ucraina, unde preşedintele "nu îşi mai îndeplineşte atribuţiile", ceea ce echivalează cu destituirea de facto.

Preşedintele Viktor Ianukovici a declarat anterior la Harkov (estul Ucrainei) că "nu intenţionează" să îşi dea demisia şi a calificat Parlamentul drept "nelegitim", pe fodul crizei politice fără precedent din Ucraina.

Potrivit noului preşedinte al Parlamentului, Oleksandr Turcinov, deputatul opoziţiei Arseni Iaţeniuk a avut o discuţie prin telefon la începutul după-amiezii cu preşedintele Ianukovici, în prezenţa altor deputaţi. El i-a propus acestuia să îşi dea demisia imediat, ceea ce preşedintele ar fi acceptat.

Dar ulterior acesta pare să se fi consultat cu cineva şi s-a răzgândit, apoi a difuzat un material "înregistrat în prealabil" în care a declarat că nu vrea să demisioneze, a explicat Turcinov, el însuşi ales în cursul dimineţii în locul unui apropiat al şefului statului.

"Statul nostru nu poate depinde de starea de spirit a unui preşedinte care s-a exclus singur şi despre care nu ştim unde se află", a declarat el de la tribuna Parlamentului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0356 (s) | 22 queries | Mysql time :0.011017 (s)