News Flash:

Preotul Pomohaci, acuzat ca a racolat minori in scopuri sexuale, EXCLUS DIN BISERICA!

28 Iulie 2017
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
cristian pomohaci
Preotul Cristian Pomohaci, acuzat ca a racolat minori in scopuri sexuale, a fost exclus din biserica, in urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.
"In urma judecarii cazului parintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronuntat si a decis caterisirea parintelui Cristian Pomohaci, adica pierderea preotiei pentru totdeauna si a posibilitatii de a ocupa un post in activitatile bisericesti. Decizia a fost aprobata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabila. Poate fi atacata in termen de 15 zile la Mitropolie", a declarat, vineri, parintele Oliviu Botoi, consilier cultural in cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.
"Era de asteptat sa se ia o astfel de decizie in cazul parintelui Pomohaci deoarece acesta nu s-a aparat in niciun fel, nu a raspuns niciunei solicitari transmise din partea Bisericii., practic, a acceptat ceea ce s-a intamplat", a venit si reactia lui Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures, in care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infractiuni de racolare de minori in scopuri sexuale.
Sesizarea a fost facuta dupa ce in spatiul public a aparut o inregistrare audio in care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent ca il va plati daca va intretine relatii sexuale cu el.
Spre finalul inregistrarii, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, ii spune baiatului ca intre ei doi a fost, de la bun inceput, "ceva special", amintindu-i cum s-au intalnit.
Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Mosuni din judetul Mures, care apartine de Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia. MEDIAFAX

consistoriul eparhial
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004729 (s)