News Flash:

PREMIERA intr-un spital din Timisoara

6 Martie 2014
1341 Vizualizari | 0 Comentarii
Robert Cogeanu

La 40 de ani, Robert Cogeanu abia se poate mişca, după ce s-a îngrăşat în urma unui tratament medicamentos. Medicii încearcă să-i micşoreze stomacul.

 Robert Cogeanu speră să redevină un om normal FOTO: NEWS PAȘCANI

Tragedia lui Robert Cogeanu, din Paşcani, a început în urmă cu 14 ani cand, pentru prima oară în viaţa lui, a leşinat. Pană atunci lucrase cinci ani ca lăcătuş, fără să aibă vreo problemă de sănătate. Cand şi-a revenit, nu i-a mai recunoscut pe cei din jur, nici măcar pe părinţi, şi avea vedenii. La două săptămani după leşin, a fost internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi. La externare i s-a prescris un tratament medicamentos, care a avut ca efect secundar îngrăşarea excesivă a bărbatului.

Medicii de la Socola au spus că nu au ce-i face, că este vorba de o reacţie la substanţele din medicamente. Disperată, familia l-a dus pe la mai multe spitale, în speranţa că alţi medici îl vor ajuta. Părinţii au povestit că, la un spital din Bucureşti, li s-a cerut 15.000 de euro pentru o operaţie de micşorare a stomacului. Mama lui a plecat la muncă în Italia, ca să strângă banii.

Singura şansă

După ani de chin, bărbatul a fost transportat, ieri, la Timişoara, cu o ambulanţă Smurd 4x4. "Singura lui şansa de a fi un om normal o reprezintă un tratament sever şi o operaţie de micşorare a stomacului pe care o echipă de medici de la Clinica de Chirurgie 2 din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara sunt dispuşi să o realizeze", au arătat oficialii unităţii medicale timişorene. O echipă pluridisciplinară de medici urmează să îi facă acestuia o serie de analize şi teste, iar pe baza acestora se vor pronunţa în legătură cu intervenţia.

"Bărbatul urmează să fie supus mai multor investigaţii, iar medicii chirurgi vor decide dacă îl vor opera sau nu", ne-a precizat dr. Mihai Grecu, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor Timiş. Medicii sunt speriaţi că, având în vedere greutatea bărbatului, pot apărea complicaţii care să îi pună viaţa în pericul în timpul operaţiei, starea lui fiind deja critică. Din acelaşi motiv, pe durata deplasării la Timişoara, Robert Cogeanu a călătorit asistat de medici şi asistenţi, conectat la un monitor care i-a supravegheat în permanenţă organele vitale. EVZ.ro 


robert cogeanu tratament medicamentos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0945 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043415 (s)