News Flash:

Prajitura Floare de Colt, un desert care va cuceri toti invitatii de la masa de Paste. Se prepara repede si usor

3 Aprilie 2018
2503 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8731 RON (-0.0013)
USD: 4.1224 RON (+0.0079)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
floare de colt

Prajitura Floare de Colt este foarte buna, se prepara repede si este perfecta pentru masa de Paste. Toti invitatii vor fi placut surprinsi!

Ingrediente:

Pentru blat cacao:

6 ou, 4 lg faina, 3 lg cacao, 6 lg zahar, 1 lgt praf de copt, un praf de sare

Pentru bezea cocos:

4 albusuri, 6 lg zahar, 120 g cocos

Pentru crema:4 galbenusuri, 5 lg zahar, 40 g amidon alimentar, 300 ml lapte, esenta de vanilie
200 g unt (80%), 1 compot ananas, 200 ml frisca lichida, 50 g ciocolata alba pt decor

Mod de preparare:

Blat cacao:
Mixam intr-un castron albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura, apoi intindem compozitia in tava (28*38cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute, apoi intindem bezeaua peste blat si mai coacem inca 10-15 minute.

Bezea cocos
Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam cocosul si amestecam cu ajutorul unei linguri. Intindem peste blatul copt si mai coacem inca 10-15 minute.

Crema:
Galbenusurile le batem cu zaharul; peste ele adaugam amidonul dizolvat in laptele rece si punem cratita pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar peste el adaugam cate o lingura din crema racita. Ananasul scurs din compot il taiem bucatele si il amestecam cu crema (eu am folosit circa treisfert din ananas). Crema obtinuta o intindem peste bezeaua de cocos rece.

Frisca o mixam spuma si o intindem peste crema. Deasupra radem ciocolata alba (eu am tinut ciocolata la frigider, apoi am mixat-o in robot).
Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem taia si servi.

Sursa: adpres.ro


cacao albusuri copt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2305 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015268 (s)