News Flash:

Ponta: Daca PNL se retrage din Guvern, numesc interimari, apoi merg in Parlament cu nou guvern.

24 Februarie 2014
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Victor Ponta a facut apel luni la unitatea USL, dar a precizat ca, daca PNL se retrage din guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse acum de liberali si doar dupa expirarea termenului pentru interimat va merge în Parlament cu un nou guvern. Premierul a precizat ca termenul pentru formarea noului Cabinet este 8 martie, când expira interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la MAI.
"În masura în care decizia PNL, asa cum a fost ea anuntata de mai multe ori ca o posibilitate, va fi de a retrage din Guvern ministrii PNL, în baza discutiei de azi si a mandatului politic pe care l-am primit, voi nominaliza în locul acestora tot membrii Cabinetului, confrom prevederilor constitutionale", a spus Ponta.
El a precizat ca va încerca, atât timp cât îi permit termenele constitutionale, sa gaseasca o solutie politica pentru ca guvernarea sa continue sub formula USL.
"La împlinirea termenlor constitutionale, daca nu va exista o solutie de continuare a guvernarii alaturi de PNL, voi merge în Parlament cu o structura a Guvernului care sa permita continuarea programului USL si îndeplinirea masurilor pe care le-am propus populatiei", a mentionat Ponta.
El a precizat ca va anunta, la acel moment, faptul ca din punctul de vedere al PSD, PC si UNPR exista o mâna întinsa pentru PNL, pentru a fi alaturi atât în structurile centrale, parlamentare si guvernamentale, cât si în structurile teritoriale.
Întrebat daca în planul prezentat privind ministrii interimari se înscrie si ministrul interimar al Internelor, Gabriel Oprea, Ponta a precizat: "Da, se înscrie. Interimatul expira pe 8 martie. Deci, noi, pâna atunci, trebuie sa avem un alt Guvern".
El a spus ca ministrii interimari numiti în functii dupa eventuala iestire a PNL de la guvernare nu vor sta 45 de zile ca interimari, pentru ca la Ministerul de Interne nu se poate numi un nou interimar, dupa expirarea celor 45 de zile.
"Deci, practic, da, termenul este 8 martie. Este termenul la care exipra cele 45 de zile si nu putem merge mai departe si nici nu putem sa avem un Guvern fara ministru de Interne", a spus Ponta.
Formula noului Guvern, trimisa în Parlament pe 4 martie
Formula noului Guvern, format de USD dupa retragerea PNL, va ajunge în Parlament pe 4 martie, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.
"BPN al PSD a decis sa mergem în Parlament cu noul Guvern, marti, 4 martie, astfel încât pâna pe 8 sa fie instalat", au precizat pentru MEDIAFAX surse din PSD.
Sursele citate au aratat ca aceasta decizie a fost luata pornind de la ipoteza retragerii PNL de la guvernare.
Astfel, daca marti seara, în Delegatia Permanenta, PNL va decide sa-si retraga ministrii din Cabinet, USD va forma un nou Guvern, care va trebui sa treaca de votul Parlamentului, deoarece se va schimba compozitia Guvernului.
Pâna la numirea noului Cabinet, premierul Victor Ponta va desemna interimari pe posturile detinute în prezent de liberali.
Având în vedere însa ca pe 8 martie expira interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la MAI, social-democratii au stabilit ca noul Guvern sa fie instalat pâna atunci, astfel ca s-a decis ca pe 4 martie formula acestuia sa ajunga în Parlament.
De altfel, Ponta a precizat, dupa sedinta BPN, ca CExN al PSD se va reuni luni, 3 martie, pentru a evalua situatia politica si pentru a lua deciziile care se impun.
"Vreau sa anut ca luni, 3 martie, PSD va avea dupa-amiaza sedinta CExN pentru a evalua situatia politica si a lua deciziile care se impun", a spus Ponta. Mediafax.ro

ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0999 (s) | 22 queries | Mysql time :0.025686 (s)