News Flash:

Luni incepe inscrierea la clasa pregatitoare

23 Februarie 2014
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
Înscrierea la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015 începe luni, zi începând cu care părinţii pot completa cererile-tip, în Capitală fiind disponibile aproximativ 12.600 de locuri, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISMB, prof. Marian Banu. "Important de subliniat este faptul că toţi părinţii care vor solicita înscrierea în şcolile din Bucureşti îşi vor putea înscrie copiii la unităţile de învăţământ din Capitală. Astfel, dacă vor fi mai multe cereri decât locurile disponibile, copiii aceia vor fi oricum înscrişi, pentru că este dreptul lor la educaţie", a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.

În privinţa locurilor disponibile la clasa I, pentru care înscrierea începe tot luni, Banu a precizat că numărul acestora este "infim", în condiţiile în care majoritatea lor vor fi ocupate de copiii care sunt, în prezent, în clasa pregătitoare.

Potrivit Calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014 - 2015, listele cu elevii înscrişi vor fi publicate în 11 aprilie.

În 17 februarie, au fost afişate circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare alocate la unităţile de învăţământ, pe site-ul acestora şi pe cel al inspectoratului şcolar.

Totodată, au fost prezentate informaţii cum ar fi posibilitatea organizării procesului de învăţământ în cadrul unei grădiniţe aflate în structura şcolii sau în consorţiu cu şcoala şi posibilitatea organizării programului "Şcoală după şcoală" şi au fost afişate fotografii ale spaţiului în care se desfăşoară activitatea la clasa pregătitoare.

Tot la 17 februarie, a fost afişat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, care poate fi solicitată de părinţi în vederea înscrierii, fiind prezentate şi unităţile/instituţiile în care se realizează evaluarea. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor se face până în 12 martie.

Până la 28 februarie, în fiecare unitate de învăţământ cu clase pregătitoare va fi organizată "Ziua porţilor deschise", în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. Totodată, în şcoli vor avea loc întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014 - 2015, în învăţământul primar.

În intervalul 24 februarie - 14 martie, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe în 17 martie, când are loc lor procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar, a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Apoi, în perioada 18 - 20 martie, vor fi procesate cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pentru locurile rămase libere.

La 21 martie va avea loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.

În perioada 21 - 22 martie, unităţile de învăţământ vor afişa lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare are loc din 24 martie

În intervalul 25 martie - 4 aprilie, vor fi despuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

La 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Apoi, în intervalul 14 - 18 aprilie, vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Ministerul Educaţiei a stabilit şi calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I.

Astfel, în perioada 24 februarie- 14 martie, vor fi depuse cererile de înscriere a copiilor la şcoala de circumscripţie, iar în perioada 25 martie - 4 aprilie va avea loc depunerea cererilor de către părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât unitatea de circumscripţie.

În 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa I. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0962 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038708 (s)