News Flash:

Cum va fi vremea in Timisoara, de 8 martie. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele doua saptamani

24 Februarie 2014
1389 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor în intervalul 24 februarie - 9 martie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
În cea mai mare parte a intervalului de referinta, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale pentru sfârsitul lunii februarie si prima decada de martie. În zilele de 24 si 25 februarie, dar foarte probabil si catre sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza, temperaturile vor fi în medie de 9...12 grade ziua si 1...4 grade noaptea. Perioada 27 februarie - 5 martie va fi caracterizata de o vreme chiar deosebit de calda, abaterea pozitiva a temperaturii fata de mediile multianuale specifice urmând a fi de pâna la 8…9 grade, astfel ca valorile diurne mediate vor fi de 13…15 grade, iar cele minime nocturne de 3...5 grade.
Vor fi ploi slabe, cu caracter local în prima zi a intervalului de prognoza, apoi probabilitatea de ploaie va creste pe parcursul celei de-a doua saptamâni, în special în perioada 4 - 6 martie.
CRISANA
Regimul termic se va mentine aproape tot intervalul peste ce ar fi normal la sfârsit de iarna si început de primavara calendaristica, astfel ca media temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade, iar în perioada 28 februarie - 2 martie chiar si de 13…15 grade. Spre sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza se estimeaza o scadere de temperatura catre valori mai apropiate de mediile climatologice specifice. În privinta minimelor nocturne, sunt de asteptat valori mai coborâte la începutul intervalului, dar si în ultimele zile, perioade când, în orele diminetilor, vor fi în medie 0…2 grade. În restul timpului, temperatura minima va fi în medie de 2…4 grade.
Ploi slabe, pe arii restrânse vor fi în prima zi a intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou în crestere în perioada 4 - 8 martie.

TRANSILVANIA
În perioada 24 - 26 februarie, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale specifice, astfel ca ziua vor fi în medie 5…8 grade, iar noaptea temperaturi usor negative, de -3…-2 grade în medie. Valori mai mici sunt de asteptat în zonele depresionare, unde minimele vor coborî spre -7…-8 grade. De la mijlocul primei saptamâni pâna în jurul datei de 5 martie, vremea va fi în încalzire, determinând temperaturi mai ridicate decât cele înregistrate în mod obisnuit în aceasta perioada din an; ziua vor fi în medie 7…12 grade, iar noaptea doar izolat, cu precadere în depresiunile din estul regiunii, vor mai fi valori usor negative. O scadere de temperatura este probabila si pentru sfârsitul intervalului de prognoza.
Probabilitatea pentru precipitatii, predominat ploaie, va creste pe parcursul celei de-a doua saptamâni de prognoza, în special în jurul datei de 5 martie.
MARAMURES
În cea mai mare parte a intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la sfârsitul lunii februarie si prima decada de martie, astfel ca media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 1...3 grade. În data de 25 februarie, dar si în perioada 7 – 9 martie sunt estimate valori mai apropiate de mediile multianuale, cu temperaturi usor negative noaptea.
Probabilitatea de ploaie va fi în crestere pe parcursul celei de-a doua saptamâni de prognoza.
MOLDOVA
Intervalul de prognoza va debuta cu temperaturi apropiate de cele specifice datei calendaristice, cu valori maxime în medie de 2…5 grade si minime de -2…0 grade. În restul perioadei, regimul termic va fi peste cel mediu climatologic, fiind de asteptat medii ale temperaturilor maxime între 5 si 10 grade si valori termice în general pozitive noaptea.
În primele doua zile se vor semnala precipitatii mixte, neînsemnate cantitativ. În a doua saptamâna creste probabilitatea pentru ploi slabe.
DOBROGEA
Perioada de prognoza va debuta cu temperaturi în jurul celor specifice datei calendaristice, cu valori maxime în medie de 3…6 grade si minime de 0...2 grade. În restul intervalului va fi un regimul termic peste cel climatologic normal, fiind de asteptat ziua în medie între 7 si 11 grade, iar noaptea între 2 si 5 grade.
În primele trei zile se vor semnala precipitatii slabe, predominant ploi, cu caracter local. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata si în perioada 5 - 8 martie.
MUNTENIA
Pe parcursul celor doua saptamâni de prognoza, regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel ca media maximelor va fi de 9 la 12 grade, iar a minimelor de 1...4 grade. Doar în primele zile (24 - 26 februarie) se vor înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic normale, astfel ca, în medie, ziua vor fi 5...7 grade, iar noaptea -1...0 grade.
Vor fi ploi slabe sau burnite, cu caracter local în primele doua zile, apoi probabilitatea de ploaie va creste, din nou, dupa data de 4 martie.

OLTENIA
În cea mai mare parte a intervalului de referinta, valorile de temperatura se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei din an, astfel ca ziua vor fi în medie 9 la 12 grade, iar noaptea 1 la 4 grade. Doar în primele zile (24 - 26 februarie) se vor înregistra temperaturi apropiate de cele obisnuite pentru data din calendar, astfel ca, în medie, maximele vor fi 5...7 grade, iar minimele de -1...1 grad.
Vor fi ploi slabe, cu caracter local în prima zi, apoi probabilitatea de ploaie va creste, din nou, dupa data de 3 martie.
LA MUNTE
În primele zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0...3 grade, iar a minimelor între -6 si -4 grade. Pentru restul intervalului sunt de asteptat valori ziua în medie de 3...5 grade si temperaturi minime în crestere, dar înca sub pragul de înghet, -4 la -2 grade, reprezentând un regim peste cel mediu multianual.
Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte, va fi mai mare în prima zi si din nou dupa data de 3 martie. Mediafax.ro

banat crisana transilvania maramures moldova dobrogea muntenia oltenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1020 (s) | 33 queries | Mysql time :0.037461 (s)