News Flash:

Pompierii verifica daca bisericile respecta normele de aparare la incendiu

13 Aprilie 2017
985 Vizualizari | 0 Comentarii
inviere
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov verifica daca lacasele de cult respecta normele de aparare la incendiu, reprezentantii bisericilor riscand amenzi de pana la 10.000 de lei, anunta institutia.
“Premergator sarbatorilor Pascale, pompierii ISU Bucuresti-Ilfov au desfasurat verificari la lacasurile de cult, pentru a evita eventuale incidente ca urmare a nerespectarii masurilor de prevenire a incendiilor. S-au efectuat verificari in 22 de lacasuri de cult, in obiectivele in care se preconizeaza participarea unui numar mare de credinciosi, s-a urmarit eliberarea cailor de acces, inlaturarea scaunelor si a mochetelor si inlaturarea mijloacelor de prima interventie. S-au facut recunoasteri, in sensul inlaturarii eventualelor pericole, eliberarea cailor de acces. (…) Daca, in lacasurile de cult aflate in reabilitare, se afla schele la interior sau la exterior, este interzisa desfasurarea slujbelor religioase”, a declarat Adrian Marin, purtator de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov.
Reprezentantii bisericilor care nu respecta normele de aparare impotriva incendiilor risca amenzi de pana la 10.000 de lei, potrivit legii.
“Recomandarea noastra este ca usile de evacuare si de acces sa fie mentinute deschise pe toata perioada slujbei religioase, sa fie inlaturate mochetele, covoarele si scaunele aflate pe calea de acces si sa nu se supra-aglomereze incinta lacasurilor de cult. (…) In cazul in care exista o afluenta foarte mare in lacasurile de cult, recomandarea noastra este ca slujba sa se desfasoare la exterior, limitand accesul credinciosilor la interior”, a declarat reprezentantul ISU Bucuresti-Ilfov.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008151 (s)