News Flash:

Florian Bodog: Ministerul Sanatatii va plati tratamentul reactiilor adverse ale vaccinarii

13 Aprilie 2017
887 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin
Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a declarat pentru MEDIAFAX ca ministerul isi va asuma tratamentul reactiilor adverse ale vaccinarii. Pe de alta parte, medicii de familie sustin ca ar trebui sa se explice si cine isi asuma raspunderea pentru lipsa vaccinurilor din ultimele luni.
"In draftul proiectului exista obligativitati pentru toata lumea de sus pana jos, inclusiv pentru Ministerul Sanatatii si am spus ca ministerul isi asuma tratamentul reactiilor vaccinale. Medicii de familie trebuie sa-si faca treaba, pus si simplu. Exista eventuale contraindicatii, iar in acel moment, medicul de familie, care cunoaste cel mai bine copilul, poate retrage vaccinarea. Importanta este informarea parintelui pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza. Momentan nu avem incluse sanctiunile, dar e este posibil sa apara in urma dezbaterilor", a declarat pentru MEDIAFAX Florian Bodog, ministrul Sanatatii.
Medicii de familie sustin ca proiectul legii vaccinarii nu explica ce se intampla daca spitalele nu au flux de vaccin.
"Se discuta foarte putin despre conditiile concrete in care ministerul trebuie sa raspunda despre faptul ca in ultimele cinci luni noi nu am avut vaccin. Niciunde nu scrie ce se intampla daca noi nu avem flux de vaccin. Ce se intampla si cu celelalte responsabilitati ale noastre pentru ca noi raspundem si fata de casa de asigurari, directiei de sanatate publica. Este multa birocratie care cade tot in capul medicului de familie. Transportul este lasat in seama medicului de familie, care trebuie sa indice unde, DSP-ul, ministerul trebuie sa aiba masini de transport cu care sa imi aduca vaccinul la cabinet. Copiii din scoala ne-au fost repartizati noua pentru vaccinare, iar intr-o clasa pot fi 40 de copii care apartin la 40 de medici de familie. Cum se vaccineaza acesti copii astfel incat toti sa fie acoperiti vaccinal? Revigorarea retelei de medicina scolara este o obligativitatea pentru Ministerul Sanatatii si nu de pus in carca medicului de familie. Peste 70% dintre copii vin bolnavi cand vin prima data la vaccinare", spune Valeria Herdea, medic de familie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007062 (s)