News Flash:

Pompierii din Timis ajuta sinistratii din Serbia

26 Mai 2014
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei opt pompieri timiseni plecati voluntar in Serbia pentru a-i ajuta pe vecinii loviti de inundatii nu si-au uitat datoria de cetateni romani. Salvatorii au mers si ei la vot, la ambasada Romaniei la Belgrad. Ei se intorc luni in tara dupa o saptamana in care au ajutat la evacuarea apei din locuinte si au consolidat un dig.
Cei opt pompieri din Timisoara s-au oferit voluntari, saptamana trecuta, sa plece in Serbia acolo unde inundatiile au facut ravagii. Salvatorii au plecat in tara vecina cu mai multe camioane, barci, dar si echipament special pentru interventia in caz de inundatii. Salvatorii romani au intervenit in regiunea Jamena – Morovic impreuna cu colegii lor sarbi.
„Cele mai mari probleme sunt in localitatea Jamena, unde nivelul apei depaseste 2 m adancime, intreaga populatie a fost complet evacuata si structura de rezistenta a caselor a fost puternic afectata, scrie Tion.ro. Pompierii romani au intervenit cu barcile de salvare pentru a verifica locuintele oamenilor si pentru a recupera animalele ramase inca in viata. In cursul acestei saptamani au fost salvate mii de animale de talie mica si mijlocie – pasari de curte, caini, pisici, ovine si porcine. Animalele de talie mare, blocate de apa in zone inalte, au fost hranite la fata locului, de catre echipele de salvare care au transportat furaje cu barcile. Pompierii militari au recuperat insa si lesuri de animale, in urma recensamantului facut de autoritati, peste 70% dintre acestea fiind inghitite de apa”, povestesc colegii celor plecati in misiune.
Tot nordul Serbiei, insa, a fost devastat de inundatii.
„Aflata de cealalta parte a raului Bosut, localitatea Morovic a fost mai putin afectata de apa. Aici, pompierii timiseni au evacuat apa din locuintele inundate, au consolidat digul de protectie al localitatii cu saci de nisip si au supravegheat permanent nivelul raului. Echipajul de pompieri de pe autocisterna adusa din Romania asigura in permanenta transportul si distribuirea apei potabile in zona afectata”, transmit reprezentantii ISU Banat.
Pompierii timisoreni au fost lasati sa isi amplaseze tabara intr-o cladire dezafectata acolo unde si-au amenajat locuri de dormit, dar si pentru gatit si si-au pus la punct singuri sistemul de electricitate. Duminica, reprezentantii Ministerului de Interne al Republicii Serbia le-au asigurat pompierilor timisoreni transportul pana la Ambasada Romaniei din Belgrad acolo unde acestia au votat. Misiunea pompierilor din Timisoara se va incheia luni atunci cand acestia se vor intoarce acasa.

inundatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035739 (s)