News Flash:

Salvamontistii recomanda turistilor sa evite traseele de munte

1 Octombrie 2013
1694 Vizualizari | 0 Comentarii
Salvamontiştii hunedoreni îi sfătuiesc pe turişti să evite deplasările pe traseele de munte, în aceste zile, în condiţiile în care în zona montană este foarte frig, umezeală şi ceaţă, iar la altitudini de 2.000 de metri au fost semnalate ninsori sporadice.

''Nu le recomandăm turiştilor să plece pe traseele montane, deoarece este foarte frig, iar ceaţa densă face ca vizibilitatea să fie extrem de redusă. Ploile sunt foarte reci şi creează un disconfort accentuat, ce poate duce la hipotermie', a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, în Masivul Retezat, la peste 2.000 de metri, este semnalată lapoviţă şi ninsoare, dar zăpada nu rămâne pe creste foarte mult deoarece pământul nu a îngheţat. Temperatura aerului la altitudini ridicate nu depăşeşte 1-2 grade Celsius.

O situaţie similară este semnalată în Masivul Parâng, unde plouă încontinuu de 48 de ore. 'Vizibilitatea este extrem de redusă, ceaţa este densă, iar umezeala este mare', a spus şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care se află deja la munte să nu se îndepărteze de cabane sau pensiuni şi să anunţe orice intenţie de plecare.

sporadice masivul retezat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005844 (s)