News Flash:

PNL depune prima motiune de cenzura impotriva guvernului Tudose

17 Noiembrie 2017
1013 Vizualizari | 1 Comentarii
tudose32 610x300 1

Liberalii depun, vineri, la ora 12, motiunea de cenzura intitulata „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”, demers initiat dupa ce guvernul Tudose a adoptat ordonanta de modificare a Codului Fiscal si sprijinit de catre grupurile parlamentare ale USR si PMP.
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, pe 8 noiembrie, ca va propune Biroului Executiv al partidului depunerea unei motiuni de cezura impotriva guvernului Tudose, afirmand ca liberalii vor sesiza Avocatul Poporului pentru a ataca la CCR ordonanta de modificare a Codului Fiscal. “Vazand calamitatea fiscal bugetara care risca sa loveasca Romania, calamitate provocata de guvernul de habarnisti economici condusi de Terente, PNL anunta urmatoarele decizii: vom sesiza Avocatul Poporului in vederea atacului la CCR pentru neconstiutionalitatea ordonantei, in cazul in care va fi emisa; voi propune Biroului Politic Executiv care se intruneste luni depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului”, declara presedintele PNL, Ludovic Orban.

Decizia a fost luata oficial, cu unanimitate de voturi, luni, intr-o sedinta a Biroului Politic Executiv la care au fost invitati si membrii grupurilor parlamentare ale PNL.

”Ordonanta care a ravasit sistemul fiscal din Romania, care pune in pericol dezvoltarea economica a Romaniei, care creeaza un haos in toate domeniile, care reprezinta un atac impotriva mediului de afaceri si angajatilor, atat din sectorul privat, cat si din sectorul public, alaturi de inrautatirea dramatica a tuturor indicatorilor economici stau la baza acestei decizii”, a motivat presedintele PNL, Ludovic Orban.
Liberalii au luat, totodata, decizia de a constitui trei grupuri de lucru. Primul este un grup politic, format din Raluca Turcan, liderul deputatilor PNL, Iulian Popescu, liderul grupului de la Senat si din prim-vicepresedintele PNL Ilie Bolojan, mandatul sau fiind de a purta discutii cu toate grupurile parlamentare si politice, mai putin PSD, pentru a negocia si pentru a obtine sprijin pentru motiunea de cenzura.

”PNL a decis si formarea grupului pentru dialog cu societatea civila si unul organizatoric care sa vina in sprijinul demersului liberalilor si pentru a crea o presiune asupra parlamentarilor pentru sustinerea acestei motiuni de cenzura”, a adaugat Orban.

Prima intalnire a liderilor de grup liberali a avut loc marti, cu conducerea USR, acest partid fiind cooptat la redactarea motiunii. "Am decis sa initiem impreuna aceasta motiune de cenzura si, de asemenea, sa ne adresam celorlalte formatiuni de opozitie sa sustina aceasta motiune de cenzura. Este in interesul romanilor sa scapam de aceasta guvernare falimentara", a declarat liderul deputatilor PNL Raluca Turcan, la Parlament, dupa intalnirea cu reprezentantii USR.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004894 (s)