News Flash:

ALERTA! Ciclonul polar Olaf ajunge in Romania. Vezi care sunt zonele afectate

16 Noiembrie 2017
1507 Vizualizari | 0 Comentarii
ciclon

Meteorologii anunta o usoara incalzire a vremii, dar numai pentru o zi.

La finalul saptamanii se vor inmulti precipitatiile, iar ciclonul Olaf, care vine din nordul Europei, va trece duminica pe la periferia Romaniei.

Norii vor ramane putini in nordul extrem, dar in rest, vor continua sa domine cerul si peste noapte. Va ploua izolat numai in sud-vestul tarii, iar vantul va fi mai activ in Carpatii Occidentali. Minimele vor fi potrivite pentru o noapte de mijloc de noiembrie, cu valori intre minus 2 si 7 grade Celsius.

A doua jumatate a lunii incepe cu vreme in usoara incalzire in zonele de dincolo de munti, iar temperaturile vor ajunge la 15 grade Celsius, in special in Transilvania.

De vineri, soarele va pierde din nou teren, iar ploile se vor extinde. Acestea vor aparea mai intai prin sud, apoi, sambata, in cea mai mare parte a tarii.

Duminica, din cauza unei furtuni active in nordul Europei, denumita si Olaf, ploile se vor transforma in lapovita in regiunile centrale, nordice si nord-estice, in timp ce la munte va ninge.

Vantul va prinde din nou putere in sudul si estul tarii precum si la munte. Temperaturile vor mai ajunge la 13..14 grade Celsius numai in Dobrogea.

La munte, vremea va ramane linistita in perioada urmatoare. Ploile, putine, vor aparea in special in Carpatii Meridionali, iar vantul va fi mai activ in Muntii Banatului. Va ninge slab doar la altitudini foarte mari pana duminica, atunci cand, ninsorile se vor extinde in majoritatea masivelor.

„Deplasarea ciclonului Olaf este spre zona tarii noastre, spre zona balcanica, dar pe noi ne afecteaza doar cu o periferie a lui si ne va afecta cu precipitatii spre sfarsitul saptamanii si inceputul saptamanii viitoare. Vom avea o patrundere de masa polara, o patrundere de aer mai rece astfel incat temperaturile vor fi in scadere in toate regiunile tarii”, a explicat meteorologul de serviciu, pentru Adevarul.


meteorologii ciclonul olaf norii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005222 (s)