News Flash:

Piese de teatru, spectacole aniversare, opera si lansari de carte in cadrul manifestarii "Resita in zece dimensiuni"

12 Octombrie 2016
949 Vizualizari | 0 Comentarii
Resita in zece dimensiuni
Ampla manifestare "Resita in zece dimensiuni" si-a deschis portile la Casa de Cultura a Sindicatelor si va cuprinde actiuni pentru toate gusturile, de la piese de teatru, la spectacole aniversare, de la opera si opereta, la spectacole de revista ori lansari de carte. 
"Am incercat sa facem editia din acest an a manifestarii putin mai speciala. Deschiderea a avut loc in sala amenajata special pentru aceasta editie in memoria celui care a fost Horatiu Vornica, o personalitate a culturii resitene, care a pastorit Casa de Cultura a Sindicatelor timp de aproape 40 de ani. Sala ii poarta numele. Este un mod in care am inteles sa evocam memoria unui om de cultura care a lasat urme adanci in tot ceea ce s-a intamplat in acest spatiu cultural resitean in ultimii 40 de ani. De asemenea, aceasta editie va cuprinde foarte multe actiuni, credem noi, pe toate gusturile, in care arta se va manifesta sub aproape toate aspectele ei", a declarat marti, pentru AGERPRES, directorul Casei de Cultura a Sindicatelor din Resita si principalul organizator al manifestarii, Marian Apostol. 
In aceasta sala, sub genericul "Eterna Resita", membrii Foto-Clubului Banatul Montan si-au expus fotografii dedicate municipiului de pe Barzava. Expozitia se afla sub patronajul Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania si poate fi vizitata pana pe 19 octombrie. 
"Avand in vedere campania Primariei de promovare a Resitei, ne-am gandit sa venim si noi in ajutor si sa promovam acest municipiu printr-o expozitie. Suntem bucurosi ca putem sa aducem in atentia resitenilor arta fotografica. Sunt expuse fotografii cu cele mai cunoscute si mai importante obiective, incepand cu centrul civic, cu celebra fantana cinetica, locomotivele cu abur, cu ISU, gradina zoologica sau Muzeul Banatului Montan", a afirmat presedintele Foto Club Banatul Montan, Flavian Savescu. 
Cea de 35-a editie a maratonului cultural "Resita in zece dimensiuni" a debutat luni seara si a continuat marti cu un spectacol de teatru pentru copii. In aceasta seara, de la ora 19,00, va avea loc si conferinta "Sa nu ne razbunati!'' ce va cuprinde marturii despre suferintele preotilor din inchisorile comuniste. 
Pentru ziua de miercuri este programata lansarea de carte a jurnalistei Ada Botezan, "Ploaia rotunda", manifestare urmata de micro-recitalul de muzica folk, sustinut de Dorian Ianos si spectacolul de teatru "Coana Aglaia", in care vor juca angajatii Radioului Resita. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005036 (s)