News Flash:

Piata pe roti. Branzeturi, produse de patiserie si mezeluri bio din microbuze si auto-rulote

12 Decembrie 2022
341 Vizualizari | 0 Comentarii
piata timis

In fiecare vineri din luna decembrie, Piata Traian din Timisoara se transforma intr-o piata volanta pe roti. Asta inseamna ca produsele vor fi comercializate in microbuze si auto-rulote transformate.


Piata Traian se afla in centrul cartierului istoric Fabric din Timisoara. A fost proiectata de inginerii militari italo-francezi in 1740, in centrul Fabricului vechi si este o replica mai mica a Pietei Unirii. Ea gazduia piata zilnica si targurile saptamanale. Asociatia Cetatean de Traian are ca obiectiv principal reabilitarea imaginii cartierului Fabric printr-o reinterpretare a valorilor sale istorice sub forme care sa rezoneze cu tendintele prezentului.  

Una dintre idei este refacerea targului saptamanal intr-o maniera moderna. Adica, pe roti.  

„Am vrut sa readucem traditia targurilor din Traian sub o forma mai contemporana si mai in ton cu vremurile. Conceptul se cheama Piata pe roti. Avem producatori locali cu produse artizanale. Speram sa facem din asta un fel de traditie locala, sa creasca organic si in comunitate. Aceste vehicule transformate nu aglomereaza prea mult piata, nu facem nici prea multe deseuri, se stang usor si pleaca fara sa ramana in urma deseuri. Si produsele lor sunt putin mai de nisa. E un targ alternativ”, a spus Sergiu Lazin, presedintele Asociatiei Cetatean de Traian. 

 

continuarea pe adevarul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005985 (s)