News Flash:

Perchezitii la Timis, Bucuresti si alte 14 judete, intr-un dosar de evaziune fiscala. Au emis facturi fictive de peste 140.000.000 euro

2 Iulie 2015
835 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii
Politistii efectueaza, joi dimineata, o serie de perchezitii in 15 judete si in municipiul Bucuresti, la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 de lei, prin evaziune fiscala.

”La data de 2 iulie a.c., politistii Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice – Inspectoratul General al Politiei Romane, efectueaza 58 de perchezitii domiciliare, pe raza a 15 judete (Mehedinti, Bihor, Cluj, Timis, Arad, Ilfov, Maramures, Sibiu, Bacau, Brasov, Calarasi, Dambovita, Dolj, Mures si Neamt) si a municipiului Bucuresti”, informeaza IGPR.

Perchezisiile se se desfasoara la locuintele unor persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani si la sediile societatilor administrate de acestea, urmand a fi puse in executare 47 de mandate de aducere.

Conform oamenilor legii, in perioada 2008 - 2014, 46 de persoane, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) ai unor societati comerciale, ar fi angrenat firmele controlate de ei in mod direct sau prin persoane interpuse in comiterea de infractiuni de evaziune fiscala.

Suspectii ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive (reprezentand cheltuieli cu achizitia de materiale de constructii, piese si componente auto, materiale reciclabile) in valoare totala de peste 14.000.000 de euro (peste 63.000.000 de lei), pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adaugata si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Astfel, a fost prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 4.000.000 de euro (peste 18.000.000 de lei).

Ulterior, prin intermediul societatilor controlate, ar fi spalat banii, prin efectuarea mai multor operatiuni financiare, constand in depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societatilor, pentru a se sterge adevarata provenienta a sumelor respective.

politistii perchezitii evaziune fiscala politie cluj timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 22 queries | Mysql time :0.011693 (s)