News Flash:

Guvernul nu va da OUG pentru modificarea Codului de procedura penala - surse

19 Decembrie 2017
887 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader

Guvernul nu va aproba o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului de procedura penala, surse guvernamentale precizand pentru Mediafax ca exista o cutuma in acest sens ca, daca un proiect de lege se afla in dezbaterea parlamentara, Executivul nu intervine prin OUG.
”Cat timp este un proiect de dezbatere pe aceeasi tema in Parlament, exista o cutuma - Guvernul nu da OUG pe aceeasi tema”, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a propus, marti, Comisie speciale, sa inlocuiasca, in Codul de pocedura penala, sintagmele dubiu rezonabil/suspiciune rezonabila cu „probe temeinicie dincolo de orice dubiu”, afirmand ca Guvernul va emite OUG pentru transpunerea Directivei, daca Parlamentul nu o face.

Cum justifica Tudorel Toader o eventuala OUG: Riscam sa intram in procedura de infrigement
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, ca, daca Romania nu transpune Directiva europeana privind prezumtia de nevinovatie in termen, risca o procedura de infrigement, precizand insa ca spera ca Parlamentul sa adopte proiectul de lege.

"Directivele trebuie transpuse la termen si corect. Din pacate, uneori, nu se realizeaza acest proces. Daca nu transpunem la termen, intram in procedura de infrigement. Cu privire la aceasta directiva, exista riscul pentru ca termenul este aprilie 2018", a declarat, marti, Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei a precizat ca au fost cazuri in care Executivul a adoptat ordonante de urgenta pentru a transpune o directiva europeana la termen si a evita infrigementul. Ulterior, procedura adoptarii unei ordonante de urgenta a fost criticata la Curtea Constitutionala, magistratii CCR luand hotararea, potrivit lui Toader, ca se justifica urgenta adoptarii unei ordonante de urgenta pentru a transpune directiva respectiva la termen.

Tudorel Toader a mai spus ca el spera, totusi, ca Parlamentul sa dea drumul proiectului de lege, acesta sa fie ulterior promulgat, astfel incat sa fie evitata procedura de infrigement.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006146 (s)