News Flash:

Perchezitii ale procurorilor DNA la Primaria Constanta, incheiate dupa aproape zece ore

6 Februarie 2015
1240 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii DNA fac, joi, 13 perchezitii in Bucuresti, Constanta si Cluj, la sediile unor firme, precum si al unei institutii publice, surse judiciare afirmand ca sunt vizate si Primaria Constanta si SC Soti Cable Neptun, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie comise in perioada 2008-2014. Primarul Radu Mazare a plecat dupa mai putin de o ora de la Primaria Constanta, el spunand ca ”astazi este liber sa plece”, asa ca va merge sa faca ”o tura” cu caiacul, pentru ca este posibil ca ”maine sa nu mai apuce”.
UPDATE 20:01 - Perchezitiile la Primaria Constanta s-au incheiat dupa aproape zece ore, fiind ridicate documente
Procurorii DNA au finalizat, joi seara, dupa aproape zece ore perchezitiile la Primaria Constanta si au plecat cu documentele solicitate, fara a ridica insa vreun angajat al institutiei pentru a fi audiat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Perchezitiile s-au incheiat in jurul orei 18.00, procurorii DNA ridicand documentele pe care le-au solicitat, fiind vorba despre contracte incheiate intre Primaria Constanta si mai multe societati comerciale din 2007 si pana in prezent.
Potrivit unor documente ale procurorilor, obtinute de MEDIAFAX, cercetarile in dosarul DNA in care au avut loc perchezitii la Primaria Constanta si la firme care ar fi avut contracte cu institutia au la baza sesizarea facuta de Agentia Nationala de Integritate, care cerea DNA sa il verifice pe Radu Mazare pentru conflict de interese, dupa ce Primaria Constanta a acordat contracte in valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding si Soti Cable Neptun, al caror asociat, Sorin Strutinsky, este in relatii comerciale cu Mazare in opt societati.
ANI s-a sesizat din oficiu, in 17 noiembrie 2010, in cazul lui Radu Mazare, iar evaluarea inspectorilor de integritate a vizat mandatele 2008-2012 si 2012-2016 ale primarului Constantei. De asemenea, au fost avute in vedere aspecte semnalate intr-un material de presa in care se arata ca Primaria Constanta plateste Conpress Holding un milion de euro pentru paza unor bunuri publice din statiunea Mamaia.
”Au ramas in primarie viceprimarul Fagadau, sefa mea de cabinet si ceilalti colegi ai mei, ca sa predea documentele, care sunt pentru o perioada indelungata. Vor sa ia documentele cu societatea de televiziune unde am fost angajat (SC Soti -n.r.), de la ziar, cu firma care strange gunoul si care are contract cu Primaria de prin '90 si ceva. A sunat ofiterul judiciar la procuror, este vorba despre contracte din 2007 incoace, contracte care au mai fost verificate, si autorizatiile de constructie pentru doua societati, pentru constructia mall-ului de la Maritimo si cealalta pentru un centru comercial care nu s-a mai construit”, a spus Radu Mazare.
Intrebat ce stia despre firma Tripont Invest SRL, vizata in acest dosar, Mazare a spus: ”Asta este firma care a construit mall-ul de la Maritimo”.
Primarul a mai spus ca i-a intrebat pe anchetatori daca este nevoie sa participe si el la perchezitii, care vor fi de lunga durata, avand in vedere ca sunt cautate mii de documente pentru contracte incheiate incepand cu 2007, iar ofiterii judiciari i-au raspuns ca nu este necesara prezenta sa.
”Sunt mii de documente, actiune care dureaza. I-am intrebat pe procurori: «ma luati, nu ma luati?». Mi-au zis «nu, ca n-am venit sa va luam». I-am intrebat daca pot sa plec, le-am spus ca este viceprimarul, semneaza el (procesele-verbale pentru predarea documentelor -n.r.). (...) Avand in vedere ca sunt liber astazi, fac o tura cu caiacul, poate maine nu mai apuc”, a mai spus Mazare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007805 (s)