News Flash:

Noi DEZVALUIRI in cazul Alinei Bica

1 Februarie 2015
1843 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica
Sefa DIICOT Alina Bica dispunea de procurorii din subordinea sa, pe care incerca sa ii convinga sa lucreze "dupa dictare" in anumite dosare. Ies la iveala noi detalii despre dosarele lui Ovidiu Tender si Adriean Videanu, pe care Bica ar fi incercat sa ii ajute.

In 2014, cand dosarul lui Ovidiu Tender se apropia de final, Alina Bica i-a cerut procurorului de caz sa faca un act oficial, pe care i l-a dictat, prin care sa ceara o pedeapsa cu suspendare pentru acesta, pe motiv ca a trecut mult timp de la punerea pe rol a spetei si ca omul de afaceri nu avea antecedente penale.

Procurorul de caz nu a semnat documentul, dar a semnat Alina Bica si i-a cerutsubalternului sau sa mearga sa il prezinte in instanta.

Documentul a fost inlocuit in instanta cu cel real, la initiativa procurorului de caz, care s-a sfatuit cu Codrut Olaru. A fost pastrat si depus la dosar ca proba, iar Tender a primit o pedeapsa de 11 ani si 4 luni de inchisoare.

Tender spune ca i-ar fi dat Alinei Bica mita sub forma unor actiuni.

In dosarul lui Adriean Videanu, Bica ar fi semnat ridicarea sechestrului in cazul sau, dupa ce doi subalterni ai Alinei Bica, doi procurori DIICOT, au refuzat sa semneze.

Bica neaga toate aceste fapte. Fosta sefa a DIICOT a explicat ca nu ar fi avut cum sa il ajute pe Adriean Videanu, pentru ca il cunostea din perioada in care era in Guvern si pentru ca acesta ar fi fost, pe vremuri, atat de arogant incat nici nu o baga in seama.

ovidiu tender alina bica dictat subalternului instanta codrut olaru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005260 (s)