News Flash:

Pedeapsa lui Gigi Becali ramane in regim deschis

24 Februarie 2014
992 Vizualizari | 0 Comentarii
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, va continua să-şi execute pedeapsa în regim deschis, după ce Judecătoria Sectorului 4 a respins, luni, contestaţia Penitenciarului Jilava faţă de acest regim, decizia instanţei fiind definitivă. În 5 decembrie, judecătorul delegat de la Jilava a decis modificarea regimului de executare a pedepsei lui Becali, din semideschis în deschis.

Penitenciarul Jilava a contestat decizia judecătorului, demersul fiind respins, luni, de Judecătoria Sectorului 4.

"În baza art. 26 alin. 8-10 din Legea nr. 275/2006 (în vigoare la momentul pronunţării încheierii contestate) respinge ca nefondată contestaţia formulată de petentul Penitenciarul Bucureşti Jilava împotriva încheierii judecătorului delegat la Penitenciarul Bucureşti Jilava nr. 1484/05.12.2013 în contradictoriu cu intimatul BECALI GEORGE. În baza art. 274 alin 1 C .pr.pen., obligă petentul la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.02.2014", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Pe de altă parte, Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Gigi Becali, pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Avocata lui Becali, Maria Vasii, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că în cazul în care judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor menţine soluţia dată de Tribunalul Constanţa, de respingere a cererii de eliberare, această decizie va fi atacată la CEDO.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au luat act, în 19 februarie, de raportul medico-legal întocmit de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa, Gigi Becali fiind adus de la Penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc un nou termen în procesul în care a cerut întreruperea pedepsei din motive medicale.

Becali le-a spus magistraţilor că la dosar sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, toţi concluzionând că în cazul său o intervenţie chirurgicală la coloană este iminentă.

"Când cinci opinii ale medicilor neurochirurgi, între care şi medicul Ciurea, care este cel mai mare din România, arată că dacă nu se face operaţia este pericol de paralizie, nimeni nu mă poate obliga să fac această intervenţie la un doctor pe care îl vor instituţiile statului", a spus Becali, în faţa instanţei.

De asemenea, avocata lui Gigi Becali, Maria Vasii, a cerut instanţei întreruperea executării pedepsei, deoarece, conform expertizei medico-legale, omul de afaceri suferă de o afecţiune gravă şi are nevoie de intervenţie chirurgicală, aceasta neputând fi făcută în sistemul penitenciar.

Ea a precizat că nu există opinii contradictorii în expertiza medico-legală şi că cei doi medici specialişti care au întocmit raportul au avut aceeaşi opinie.

Avocata a mai spus în instanţă că va depune plângere penală împotriva medicului şef al Serviciul de Medicină Legală (SML) Constanţa pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi făcut anumite recomandări pe care, potrivit legii, nu ar fi avut voie să le facă.

Pe de altă parte, procurorul DNA Andrei Bodean a cerut instanţei să respingă cererea de întrerupere a pedepsei, susţinând că afecţiunea lui Gigi Becali poate fi tratată cu succes în spitalele din România şi că ar putea avea loc sub pază, iar tratamentul ulterior ar putea fi continuat la Penitenciarul Poarta Albă.

Tribunalul Constanţa a dispus în 11 ianuarie efectuarea unei expertize medico-legale şi a unui examen neurochirurgical de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa, în cazul cererii lui Becali de întrerupere a pedepsei din motive medicale.

Avocatul Daniel Ionaşcu declara, pentru MEDIAFAX, că "expertiza arată că, indubitabil, George Becali trebuie să se opereze".

În 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării.

Gigi Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile.

Avocatul Bogdan Vlad declara că Gigi Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală, de către medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albă.

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042146 (s)