News Flash:

Patronii unor firme din Hunedoara si angajata unei banci, cercetati penal

10 Ianuarie 2014
1400 Vizualizari | 0 Comentarii
 Patronii a două firme din Petroşani şi angajata unei bănci din oraşul Haţeg sunt cercetaţi penal după ce au creat un prejudiciu de peste 7,33 milioane lei mai multor instituţii financiar-bancare ce au aprobat credite de consum către mai multe persoane care prezentau acte false, eliberate de cele două societăţi comerciale din Valea Jiului.

Creditele erau luate de angajaţii firmelor, după ce erau ameninţaţi de patroni că vor fi daţi afară dacă nu ar fi făcut acest lucru. Salariaţii primeau acte false din partea societăţilor la care lucrau - cărţi de muncă, adeverinţe de venit, fişe fiscale, iar după ce intrau în posesia împrumutului bancar, erau nevoiţi să dea banii patronilor de la firmele la care erau angajaţi. 

'Sumele de bani rezultate în urma aprobării creditării intrau în posesia celor doi administratori, care le promiteau angajaţilor că ratele vor fi achitate de către firme, lucru ce s-a întâmplat doar o anumită perioadă de timp. Creditele contractate de la o unitate bancară din Haţeg au fost obţinute cu complicitatea învinuitei E.D., angajată a băncii', a declarat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, subcomisar Bogdan Niţu.

Faptele s-au petrecut în perioada 2005-2011. 

Poliţiştii i-au reţinut pe un bărbat de 39 de ani, administratorul unei firme şi pe angajata băncii din oraşul Haţeg, cei doi urmând să fie prezentaţi Tribunalului Hunedoara pentru emiterea unor mandate de arestare pentru 29 de zile.

Pentru celălalt administrator, o femeie de 38 de ani, a fost emis un mandat de arestare în lipsă, deoarece învinuita se sustrage urmăririi penale. 

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la înşelăciune şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. AGERPRES

valea jiului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005520 (s)