News Flash:

Caz de gripă AH1N1, confirmat la un barbat din judetul Sibiu

8 Ianuarie 2014
1953 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat, miercuri, că a fost confirmat un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 la un bărbat de 34 de ani din localitatea Mihăileni, starea acestuia fiind bună, transmite corespondentul MEDIAFAX. Purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Simona Berariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că s-au primit rezultatele de laborator pentru analizele prelevate de la un pacient care prezintă simptome specifice ale gripei.

"În ceea ce priveşte circulaţia virusurilor gripale în judeţul Sibiu, în ultimul raport al Compartimentului de Epidemiologie am primit şi prima confirmare de izolare de virus, AH1N1, virusul pandemic, la o persoană de 34 de ani, de sex masculin, care nu locuieşte în Sibiu, ci într-una dintre comunele învecinate", a declarat Simona Berariu.

Potrivit acesteia, bărbatul, din localitatea Mihăileni, este în stare bună, se află acasă şi este sub tratament, fiind aproape vindecat.

Acesta este, potrivit oficialilor DSP Sibiu, primul caz de gripă confirmat în judeţul Sibiu în acest an, analizele pentru alte două suspiciuni de gripă fiind în lucru.

Astfel, doi angajaţi ai Aeroportului Sibiu care au fost internaţi cu afecţiuni respiratorii, în urma decesului unui coleg care avea afecţiuni similare, sunt suspecţi de gripă, tipul virusului urmând să fie aflat după primirea rezultatelor de laborator, au anunţat, tot miercuri, reprezentanţii DSP Sibiu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006769 (s)