News Flash:

Parlamentul Greciei a adoptat noi reforme, in timp ce mii de oameni protestau - VIDEO

23 Iulie 2015
1324 Vizualizari | 0 Comentarii
tsiprass
Parlamentul Greciei a aprobat, joi dimineata, un alt set de reforme cerute de creditori inainte de inceperea negocierilor pentru noul program de asistenta financiara, premierul de extrema-stanga Alexis Tsipras argumentand ca masurile sunt necesare pentru evitarea iesirii tarii din zona euro.
Noile masuri se refera la introducerea unor reglementari bancare europene in legislatia elena si la modernizarea Codului de procedura civila.
In paralel cu dezbaterile din Parlament, mii de persoane au protestat in Piata Syntagma din Atena fata de masurile de austeritate, inregistrandu-se violente sporadice.
In dezbaterile tensionate din cursul noptii, Tsipras a explicat in Parlament ca a fost nevoit sa accepte compromisuri dificile pentru a evita iesirea Greciei din zona euro.
"Cercurile financiare din cadrul Uniunii Europene vor in continuare iesirea Greciei din zona euro. Am fost nevoiti sa acceptam un compromis dur pentru a evita scenariile extreme. In ultimele sase luni am facut erori, dar nu regret aceasta lupta", a spus Tsipras.
"Noul imprumut va oferi Greciei lichiditati pentru urmatorii trei ani", a subliniat premierul elen, exprimand optimism si in privinta restructurarii datoriei suverane.
Bancile din Grecia si-au reluat activitatea luni, dar tranzactiile sunt limitate, iar retragerile de numerar pot fi de cel mult 420 de euro pe saptamana. Piata financiara este continuare inchisa.
Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu in cadrul unui pachet in valoare de 86 de miliarde de euro care va permite tarii sa ramana in spatiul monedei unice.
Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati. Mediafax.ro

Galerie Video


parlamentul greciei alexis tsipras
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006989 (s)