News Flash:

ATENTAT SANGEROS in Turcia! Zeci de morti si raniti dupa o explozie la un centru cultural. Atacul e atribuit organizatiei Stat Islamic - VIDEO

20 Iulie 2015
1261 Vizualizari | 1 Comentarii
atentat turcia
Cel putin 27 de persoane au murit si alte zeci au fost ranite intr-un atentat comis luni la un centru cultural din orasul turc Suruc si atribuit gruparii radicale Stat Islamic (SI), relateaza site-ul ziarului Hurriyet.
Explozia a avut loc in gradina Centrului Cultural Amara, din orasul Suruc, aflat in sud-estul Turciei, la granita cu orasul sirian Kobane.
"Suntem ingrijorati ca numarul deceselor va creste. Vinovatii vor fi gasiti in curand si vor fi judecati", a declarat ministrul de Interne al Turciei.
In prezent, exista presupunerea ca explozia ar fi fost cauzata de o femeie in varsta de 18 ani, presupus membru al gruparii teroriste Stat Islamic.
Aproximativ 300 de delegati ai Federatiei Asociatilor Tineretului Socialist (SGDF) erau cazati in acest centru cultural.
In Suruc, in ultimele luni, au fost primiti numerosi refugiati sirieni care au emigrat din Kobane din cauza conflictelor din zona.
Din septembrie 2014, in orasul Kobane au loc lupte intre sustinatorii gruparii teroriste Stat Islamic (IS) si militantii kurzi, dupa ce IS au preluat controlul asupra orasului, obligand tot mai multi rezidenti sirieni sa emigreze in Turcia.

Galerie Video