In perioada Postului, varza poate fi utilizata si la prepararea parjoalelor! Care e modalitatea de pregatire a acestui aperitiv perfect pentru cina, iti spunem mai jos.
Pentru prepararea acestei retete, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Varza – 1 kg
Ceapa – 1 buc.
Crupe de gris – ½ pahar
Faina – ½ pahar
Usturoi – 2 catei
Marar – 1 legatura
Pesmet – 200 gr.
Sare – dupa gust
Condimente – dupa gust
Ulei pentru prajit – dupa gust
Mod de preparare:
Varza se taie in 4 bucati si se lasa sa fiarba in apa putin sarata cam 10 minute. Dupa ce se va scurge, se va marunti cu ajutorul unei masini de tocat, apoi se va stoarce bine de suc.
Ceapa se va da prin razatoare, iar cateii de usturoi se vor faramita. Mararul se va marunti bine cu un cutit.
Intr-un vas mai adanc in care s-a lasat varza maruntita, se adauga ceapa, usturioiul si verdeata. Amestecati masa si adaugati in ea condimentele preferate, apoi faina, crupele de gris si amestecati.
Din masa obtinuta se vor forma "parjoalele", iar inainte de a fi prajite in ulei incins, fiecare dintre bucati se va da prin pesmet maruntit. Parjoalele cu varza se prajesc pana la obtinerea unei cruste aurii. sursa: Realitatea.net
Comentarii (0)