News Flash:

Papa: Un bun tata stie sa ierte si sa fie ferm, dar nu-si "palmuieste niciodata copilul"

4 Februarie 2015
1662 Vizualizari | 1 Comentarii
Papa Francisc a sustinut ca a fi bun tata inseamna "sa ierti din adancul sufletului si sa-ti corectezi cu fermitate" copilul, sa il pedepsesti atunci cand este cazul, dar sa "nu ii dai niciodata o palma pe obraz", scrie EFE.
In cursul unei audiente generale desfasurate miercuri, la Vatican, in fata a mii de credinciosi, Suveranul Pontif a insistat asupra importantei 'figurii paterne' in viata unei familii si a subliniat ca o prima conditie pentru a fi un bun tata este aceea de a fi prezent alaturi de sotie si copii.
'Pentru a fi un bun tata, in primul rand trebuie sa fii prezent in familie, sa impartasesti bucuriile si necazurile cu sotia ta, sa fii alaturi de cei mici pe masura ce cresc: atunci cand se joaca si cand lucreaza, cand nu au griji dar si cand sunt in dificultate', a spus Sfantul Parinte.
El a atras insa atentia ca 'a fi prezent nu inseamna a controla', intrucat tatii 'foarte autoritari' influenteaza negativ armonizarea armonioasa a copilului 'si nu ii lasa sa creasca'.
Totodata, a subliniat Papa, un bun tata dovedeste fata de copiii sai 'apropiere, tandrete si fermitate'. Un tata nu trebui sa-si doreasca 'un copil care sa fie ca el, ci sa se bucure daca invata sa fie corect si cu bun-simt, intrucat asta este ceea ce conteaza in viata'.
AGERPRES

papa francisc suveranul pontif
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006856 (s)